Publisert av: raagraaum | 26 februar, 2009

Hijab og amerikanske flagg

Se på denne kvinnen:
muslim1
Og les artikkelen i Der Spiegel: A Lesson For Europe. (Engelsk versjon.)

En liten smakebit:

Hind Makki, a petite student, proudly takes visitors on a tour of the mosque. Women pray on the lower level and men up above. Makki, 25, says that her dream job is to work for the State Department in Washington. She comes from a conservative family. Her parents emigrated from Sudan but, she says, it was her choice to wear the headscarf. «People in Chicago are totally relaxed about the hijab. It’s different in the Christian rural areas. That’s where they give you a hard time.»

I USA gis immigranter en mulighet til å arbeide seg opp og fram. Frp har helt rett i at det finnes problemer i måten vi håndterer slike saker, men Frps stadige hakking, detaljtull, negative omtale er akkurat hvordan vi ikke bør gjøre det.

Folk har helt rett i at Frp tar opp en del problemer som andre har lett for å ikke snakke om. Men Frps politikk er så absolutt ikke rette veien å gå, tvert imot.

Artikkelen slutter med å vise hvordan de mest utdannede, best kvalifiserte reiser til Europa – og blir en del av underklassen. Mens USA tar mot folk med mindre forutsetninger – og gir dem muligheten til å arbeide seg opp.

En fornuftig innvandringspolitikk er denne: Et rimelig antall hvert år får – la oss si fem år – til å arbeide seg opp i Norge. Den som greier det, får permanent opphold og en rimelig grad av familie hit.

De som greier det blir lovlydige og får en sterkt tilknytning til de verdiene som gjør at vi lever i et rikt land (og gjorde det før oljeeventyret): Et sosialdemokratisk samfunn med stor frihet.

De andre får dra hjem igjen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: