Publisert av: raagraaum | 8 mars, 2009

Og det var venstresida som var jødefiendtlig?

Først – ja det har vært noen antisemitter som har greid å lure seg inn i de mer ekstreme på norsk politisk venstreside. Men når Morten Mathisen i en «borgerkronikk» i ABC-nyheter presterer å knytte dette til forholdene i Norge under annen verdenskrig, er han totalt og fullstendig på jordet.

Aftenposten gratulerte «der Führer» på hver fødselsdag til like før han slo inn døra vår. Den borgerlige Romsdals Budstikke hadde en gang i 38 eller 39 en leder som gikk sterkt mot et leserinnlegg fra en ung dame. Hun hadde vært så formastelig å hevde at fenomenet «jødeproblem» var et problem for jødene, ikke for Tyskland eller Norge.

n hadde den glede å treffe dette mennesket mange år seinere. I småbyen Molde gikk hun fortsatt for å ha sære meninger. Og hun befant seg da sannelig på venstresida i norsk politikk.

Under oppbyggingen av Israel etter annen verdenskrig var det folk fra venstresida i norsk politikk som deltok med frivillig arbeid i kibbutzene. Det var på høyresida i norsk politikk man flørtet med både gamle og nye nazister. Frps grunnlegger Anders Lange hadde nære kontakter med svenske nazister.

Men selv vi som er mot antisemittisme må ha lov til å se hvordan det begås overgrep. I et forsøk på å vise hva som foregår, la meg minne om George Habash, den libanesiske krigeren som terroriserte for noen tiår siden.

Han terroriserte blant annet palestinske flyktninger i Libanon, med åpenbar støtte fra Israelske generaler. I norske media ble det stort sett aldri nevnt at han var … kristen.

Jeg kjenner ingen på norsk venstreside som er tilhenger av Hamas (og lignende). Det er noen som uttrykker større forståelse for at de sender raketter mot Israel enn det som er riktig. De aller, aller fleste av oss tar like klart avstand fra det som fra israelske overgrep.

Det er og blir en løgn når Frp påstår norsk venstreside er antisemittisk, hater jøder, omfavner islam. Osv. osv.

Forresten.

Hva med alle de kristne palestinerne på vestbredden og i Gaza? Hvis vi skal snakke om svik, er det det norske Frp-kristenfolkets totale mangel på omsorg for disse.

Reklamer

Responses

  1. Det siste der er et veldig godt poeng som det er veldig trist at media ikke tar opp.

  2. Det ble vel knapt nok nevnt da Arild Edvardsen døde at han var av de få kristne som var opptatt av dette.

    Men da måtte jo norske journalister forholde seg til at norske deler av «kristenfolket» ikke er Frp-vennlige med frykt for «snikislamisering».

    To tanker på samme tid? Æsj, nei!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: