Publisert av: raagraaum | 9 april, 2009

Om å spytte på de som ligger nede – tamiler

Det skal ikke mange klikk til for å finne bunnen i norsk mentalitet på nettet. Akkurat nå er det tamilenes demonstrasjoner i Oslo som gjelder.

Jeg er ikke sikker på at det å vifte med Tamil Tiger-plakater hjelper på situasjonen for de sivile som holdes som gisler av Tigrene og beskytes av Sri Lankas hær. Egentlig tvert imot. Ethvert rasjonelt tenkende menneske vil vite at oppfordring til Tigrene om å gi opp kampen, i alle fall nå, og i alle fall med de midlene de har brukt i alt for lang tid, er det eneste som kan redde noen av de sivile gislene.

Hvis en eller annen tamil skulle komme til å havne på denne bloggen, vil blodtrykket alt nå antakelig være på oppadgående. Har nå denne Raag Raaum ingen omtanke for den svake parten i konflikten?

Jo, men det er ikke hva jeg forsøker å si noe om nå.

Det jeg vil forsøke å si noe om er dette (og eventuelle tamiler får bare belage seg på høyere blodtrykk ei lita stund til):

I Oslo demonstrerer tamiler bosatt i Norge, med krav om at den norske regjeringa må gjøre noe. Akkurat hva dette «noe» skulle være, er mer diffust. Men altså, noe som redder de sivile livene.

Så langt er jeg enig – hvis det er noe Norge kan gjøre for å redde de sivile livene, så må det gjøres. Det jeg, etter å ha fulgt med i debatten i en del nettaviser fra Sri Lanka, er redd for er dette: Mer «innblanding» vil heller føre til at hæren får enda friere hender, blir enda mer resolutt i sin kampanje for å bli kvitt Tamil-Tigrene, en gang for alle.

Det, og her kan eventuelle Singalesere forberede seg på øket blodtrykk, vil selvfølgelig ikke skje. De kan nedkjempes nå, der de er nå. Men kampen er ikke over med det. Som i Baskerland, som i Nord-Irland – kampen kan bare avsluttes ved politiske midler. Hvis ikke fortsetter terroren fra Tigrene.

Og, her kan singaleserne puste lettet ut og tamilene forberede høyt blodtrykk, Tamil-Tigrene er blant de verste terrorister som holder på for tida. Det er all grunn til å frykte dem.

Men til saken. De demonstrerende tamilene. At de formaster seg til å demonstrere og stille krav til den norske regjeringa får fram det verste i noen av oss nordmenn. Jeg vil ikke linke til noe av det; jeg driver ikke med drittspredning. Men:

«Kjør over dem med trikken! Send dem hjem. Bruk tåregass. Svindlere, snyltere … » dette er bare et bittelite utdrag av hva de mer eller mindre kjente rasistene terroriserer bloggene med nå.

La det være klart: Tamiler som har oppført seg skikkelig i Norge, arbeidet, fulgt norske lover – selvfølgelig har de rett til å demonstrere. Jeg kan være uenig med dem i detaljer, men om de må stoppe trikken noen timer i Stortingsgata for å bli sett – hva så? Om de sultestreiker foran regjeringskvartalet, hva så? De har en fortvilelse vi ikke kan forstå akkurat nå. På en eller annen måte må de få uttrykke det.

Reklamer

Responses

 1. Ja disse muslimene! Terrorister og snyltere!

 2. Nei, kommunister er de, disse gulingene!

 3. Tamiler? Æ’kke de svartinger, da?

  Ett er sikkert, hvis de er terrorister, må de med sikkerhet, sett fra en vanlig freppers side, være muslimer.

 4. Dere som sier at et lite land som Norge ikke kan gjøre noe med å løse konflikten på Sri Lanka må vite noen standpunkter om Norges rolle i denne konflikten. Norge har vært fredsmegler i denne konflikten mer enn 10 år. Det er veldig trist at dere nordmenn ikke vet nok om dette og kritiserer tamilene. Hvis dere tror at det lille Norge ikke kan gjøre noe fornuftig for å stoppe krigen. Må dere stille et spørsmål til deres regjering eller Erik Solheim om hvorfor Norge var villig til å ta megler rolle i konflikten og klarte ikke å lyktes med fredsmeglingen. Da er det kanskje naturlig at Erik Solheim kommer med sin vanlige uttalelse om det er de to partene som har hele ansvaret og ikke Norge og han vil understreke at han kan ikke ta part og må forholde NØYTRALT til begge partene. MEN da har vi tamilene lov til å stille et spørsmål om hans uttalelse om LTTE må legge ned våpnene og gi seg til folkemorderne Srilankisk regjeringen.
  Dere nordmenn vet sikkert ikke om den fredsavtalen og hva var de kriteriene når Norge tok megler rolle og godtatt denne fredsavtalen. Det ble akseptert at både LTTE og regjeringen er likestillende partier og begge hadde sine territorier i fredsavtalen. Hvis Erik Solheim vil ta en nøytral side i sin rolle, hvordan kan han komme med sånn uttalelse mot LTTE men samt nekter å fordømme srilankisk hæren sin brutale folkemord!
  Nå håper jeg dere nordmenn forstår litt om tamilenes krav om våpenhvile og hvor viktig for oss at Norge handler raskt for å stoppe krigen. Dere må vite noe før dere kommenterer på tamilenes sak hva deres egne folk drev i Sri Lanka med andre verdens stormakter. Ikke minst, tenk litt på de fredelige demonstrasjonene tamiler hadde i de siste 3 måneder og dere har knapt hørt om dem. Men det kommer i avisene med store skrift når vi gjør litt annerledes med andre midlene for å få oppmerksomhet fra dere pga vi har oppnådd grensen i lidelsene våre de siste dagens brutale handlinger der nede! (bruk av kjemisk våpen).
  Sjekk her:

  http://picasaweb.google.com/tamilnational
  http://www.warwithoutwitness.com/
  http://tamilsagainstgenocide.org/
  http://www.srilankanatrocities.com/
  http://www.tamilgenocide.9hz.com
  http://www.stopgenocide.ca/
  http://www.tamilcanadian.com/news/
  http://tamilnet.com/

  Dere kan spørre dere selv at hva er grunnen til vi som er den innvandre gruppen i Norge som gjør det best i utdanning, jobb, integrering og ikke minst følger lov og regler, måtte velge den type demonstrasjon? Fordi vi har prøvd alle måter og vi ble ikke hørt. Vi har ikke andre valg og hver sekund vi venter..blir det drept mange folk der nede. Forventer litt forståelsen fra dere som har forfedre som selv har vært igjennom en frihetskamp!

 5. Norsk Tamil – beklager at dette innlegget har blitt liggende. Vi er gamle (av alder) og nye med hensyn til blogging og særlig wordpress.

  Det har altså ikke vært vår intensjon å stoppe innlegget. Tvert imot, innlegg fra både tamiler og (mindre sannsynlig) singalesere er velkommen her!

  Det sagt – den norske innsatsen på Sri Lanka er nok forbi for lenge siden.

  Det er, etter vår mening, to hovedgrunner til dette.

  Den ene er at Norge nok temmelig klart har tatt standpunkt for Tigrene, der andre land har sett at Tigrene fyller alle betingelser for å betegnes som en terrororganisasjon. Hovedgrunnen vil vi anta er at mange tamiler er (kaller seg) kristne, og den liberalkristne Erik Solheim har falt for det.

  Den andre er at Norge har framstått som nettopp kristne i meglingsforsøket. Og kristne, da særlig evengelisk-kristne i amerikansk betydning, er et annet problem for singaleserne.

  Så lenge så mange av tamilene i Norge åpent støtter Tigrene, kan dere ikke vente særlig sympati. Uten Tigrene ville dere etter stor sannsynlighet vært på vei mot den løsningen vi i Norge, Sverige, Finland er i ferd med å finne for samene.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: