Publisert av: raagraaum | 12 april, 2009

Vi skjønner ingen ting

Vi er kanskje de eneste i Norge for øyeblikket som ikke skjønner filla av Aker + Aker Solutions – saka. Kan det være fordi det er så mange skråsikre som forsøker å sanke politiske gevinster, å redde rævva si, å tjene penger? Eller lure hverandre?

Det er et drama som, hvis det var filmatisert, så langt ville fått meg til å gripe etter fjernkontrollen: Det er for mange selvmotsigende påstander.

Eller, om regien var tett og god, tatt en rask tur på toalettet i et litt tregt øyeblikk, for å være sikker på å få med slutten, der alle de løse trådene samles. At en eller annen, for eksempel Eva Joly i rollen som Hercule Poirot samler alle de involverte (se tags) i peisestua på Soria Moria eller et mer sterilt styrerom på Aker Brygge.

Alt der ligger det selvfølgelig et clue – hva velger hun? Før hun, med de mulig skyldige og overraskende uskyldige, peker ut en og en og lar dem svette i frykt for hva hun måtte ha funnet, før hun, via et par skikkelige sleivspark beregnet på å lure oss utenforstående, uvitende, ganske dumme, før hun peker ut selveste synderen.

Av en eller annen grunn finner vi ikke så langt dette særlig sannsynlig. Vi ser heller for oss en Otto Jespersen som på sin bombastiske måte forsøker å være morsom, mens han utpeker alle, absolutt alle, som skurker, og seg selv som morsom. (Noe han som vanlig mislykkes med.)

For altså.

Enten er det sånn (og dette spørsmålet går til Høyre og FrP) at Sylvia Brustad og eventuelt Jens Stoltenberg, i kraft av at de er sosialdemokrater og derfor ikke skjønner filla av økonomi og forretninger, samtidig som at Nordens ledende finansmiljø over svært lang tid, Wallenbergkonsernet heller ikke skjønner filla. Av forretninger og økonomi. Eller så tar altså Høyre og FrP sine finanspolitiske talsmenn feil, det de sier er rå, populistisk propaganda, der galluptall er viktigere enn Norges økonomi.

(At FrP tenker sånn er vel ikke så uvant, men har Høyre fått panikk?)

Så har vi muligheten av at Kjell Inge Røkke er den store skurken, som endelig avsløres av Poi… Eva Joly, som den langvarige luringen han er, og dermed settes i fengsel. Eller i alle fall tilbake til start. Eller må betale med inndragning av hotellene sine.

(Eh, nei, det er straffen for Petter Stordalen, det.)

Men der kommer jammen Peter Drake i siste øyeblikk med nye opplysninger til Perry Mason (spilt av Abid Raja): Røkke skal ha stoppa denne transaksjonen noen måneder tidligere fordi aksjene som skulle selges var for dyre.

Perry Mason/Abid Raja (i permisjon fra sin nye jobb) smiler hemmelighetsfult mot Peter Drake (forslag, hvem skulle spille ham?), som nikker, ser opp mot rettslokalets dører, og inn kommer Madonna, spilt av Celine Middelfart.

Retorisk spørsmål – hva har du tjent på aksjer kjøpt nå midt uti finanskrisa?

Og der, men Celina Middelfarts blonde åsyn som gjør at Perry Mason får problemer med å overbevise juryen om at denne dama er noe annet enn ei tilfeldig dum blondine han har plukka opp på Tøyen (også kalt Grünerløkka Øst),

er episoden nummer en over.

Vi kommer tilbake til eventuelle nye utviklinger i saka.

Hvis det hele ikke skulle vise seg å være noe så dumt som inkompetanse hos medarbeidere lenger ned i systemene?

Det bli’kke god krim av det, lissom.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: