Publisert av: raagraaum | 25 april, 2009

Upopulistisk grønt

Nede i dalen og et stykke opp gjennom liene er bjørkene i ferd med å bli svakt lysegrønne. Og venstre har landsmøte; det må være en konspirasjon her. Det må være grunnen til dette:

En hyllest til selveste Sponheimen. Den sitter nok ganske langt inne, med tanke på mannens nesten grenseløse usaklighet i sine angrep på den rød-grønne regjeringa. Men like vel.

På Venstres landsmøte har han fronta to saker som ikke akkurat er lett»solgte» i dagens Norge:

EU-medlemsskap under forutsetning av at Tyrkia inviteres inn.

En «green-card»-ordning for ikke-vestlige innvandrere.

Vi mener faktisk at Sponheim er inne på noe her.

Norge greier seg godt uten EU i mange år fortsatt, selv om vi av mer prinsipielle årsaker ønsker oss medlemsskap i organisasjonen som har ført til fred i Europa etter minst 1000 år nesten kontinuerlig krig. Å invitere inn Tyrkia og Marokko vil være å bryte en konflikt som på sett og vis har ligget utenpå de europeiske «borgerkrigene,» men som også kan forstås som en forlengelse av konflikter som strekker seg bak historiens horisont, inn i det gamle Perserriket, Egypt og andre mer eller mindre sentrale makter i Middelhavsområdet og Nord-Afrika.

Og «green-card.» Hvorfor ikke gjøre forsøk med et vellykket prosjekt fra USA? Et prosjekt som vil gi noen mennesker mulighet til å lykkes, gjøre det godt, bli forbilder for andre innvandrere? Er vi så redd for at innvandrerne ikke lenger bare skal være underklasse for oss?

Vi beholder nok medlemsskapet og stemmer på det største partiet blant de rød-grønne, men en liten ros til en modig politisk ener blant de ofte så glatte og ansiktsløse norske politikere på den liberale- og sosiale sida i politikken, må vi koste på oss.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: