Publisert av: raagraaum | 28 april, 2009

Sofasoning?

FrP er det partiet som tjener mest på at det forekommer kriminalitet i Norge. Eller egentlig, at det ser ut til at kriminaliteten øker. Kanskje det er derfor de er så opptatt av å sende folk i fengsel?

Dagbladet siterer:

– FrP er motstander av denne sofa-soningen til Storberget. Fengselsstraff skal være avskrekkende og preventivt. Når folk skal kunne ligge på sofaen hjemme å sone tviler jeg på at det er så veldig avskrekkende, sier medlem av justiskomiteen for FrP, Solveig Horne.

For det første – la henne gå med fotlenke to, tre uker og se hvor hyggelig det er. La henne miste all bevegelsesfrihet, la oss si i sommerferien, slik at hennes arbeid i Stortinget ikke kan utnyttes til å komme seg ut. Så kan vi snakke om hvor hyggelig hun har hatt det.

Men det egentlige problemet er noe annet. Fengsel er ikke et tiltak som får folk til å slutte som forbrytere. Sannheten er det motsatte: Fengselsopphold fører til større sannsynlighet for at den dømte skal bli mer kriminell. Fengsel er først og fremst en forbryterskole.

Alle som vil vite det, innrømmer dette. Blodkonservative og FrPere velger å overse fakta, data, virkeligheten. For dem skal fengsel virke mot forbrytelser.

Samme om sannheten er den motsatte.

Men sannheten har aldri vært viktig for FrP.

Dessuten er det bedre for FrP at straffedømte oppholder seg i de statlige forbryterskolene, fengslene, slik at kriminaliteten øker.

FrP vinner på det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: