Publisert av: raagraaum | 6 mai, 2009

FrP – Vi er alle nordmenn

På Sri Lanka foregår en krig som kunne vært unngått.

På Balkan slikker man sårene på grunn av kriger som kunne vært unngått.

Hvis de ikke hadde falt for den idiotiske nasjonalismen: Vi er alle like.

Norge har et problem, eller kanskje rettere, samene har et problem ved å skulle bli nordmenn. Det er ingen vakker historie.

Så kom noen smarte mennesker på tanken om Sametinget. Og om samarbeid på tvers av landegrenser.

For samene er så uheldige å ha blitt delt i fire på grunn av den fascistiske nasjonalismen FrP her forfekter. (Vær så snill, hvis det er FrPere som leser dette, ikke kom med påstander om at vi bruker N-ordet.)

Samen er på den måten ikke så ulike kurderne, som er delt i Tyrkia, Syria, Iran (muligens litt til?). I disse landene er man ikke kommet så langt som vi nordmenn. Vi godtar at samene finnes, at de har sine spesielle rettigheter fordi de var her før oss, at våre forfedre til tider har behandlet dem dårlig.

Sammen med Sverige og Finland (og forhåpentligvis snart også Russland) sitter vi på en unik erfaring. Vi veit hvordan en minoritet, en urbefolkning kan gis en verdighet som de fortjener.

Vi trur ikke at samene kommer til å starte geriljakrig om vi avvikler Sametinget. Men Norge blir et mindre land, et mer smålig land.

FrP framstår igjen som smålighetens parti.

Reklamer

Responses

 1. Herregud, dette tror jeg er den dårligste bloggen jeg noen gang har lest. Bare ubegrunnede påstander fra nok en sosialist som ikke har forstått at det faktisk er DERE som har makten og dere som har opprettet sametinget, med deres flertall.

  Ubegrunnede svertekampanjer mot norges snilleste, mest omtenksomme parti tjener dere ikke på. Kom heller med forslag for å forbedre norge, vi har faktisk lov til å unne oss litt luksus..

 2. Fant denne i spam-filteret.

  a) Ola Nordmann – da er du fri til å la være å komme tilbake hit.

  b) Veit du når sist det var sosialistisk flertall på det norske Stortinget? (sosialist som i AP + (SF/SV)+RV+NKP)?

  c) Stikk nesa utenfor Norge, så vil du se hvilken luksus vi lever i. Det vil si, de av oss som ikke er blant de rikeste. Å være rik i Norge er ikke spesielt lukrativt, dog bedre enn for eksempel i Sverige.

  d) Vi merker oss at du er blant de FrP-erne som ikke tåler noen slags kritikk av FrP. Mens dere altså har rett til å slenge ut av dere all verdens møkk om oss andre.

  d) Vi er stolte over at Norge er i ferd med å bli veredensledende når det gjelder anstendig behandling av vår urbefolkning, samene.

  e) Spør de som er blitt ekskludert av FrP om hvor snilt dette partiet er. Sannheten er at FrP er Norges mest brutale parti, der «sentralkomiteen» styrer med jernhånd, etter prinsippet om at saker velges og vinkles etter hva som er god reklame.

 3. […] fra HT. Avisen Ságat er spent, bloggeren Miella Millo uttrykker seg om potensielle konkurrenter og Raag Raaum mener FrP er smålige om sameting. View […]

  [En gjentagelse av denne linken er slettet av bloggeier.]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: