Publisert av: raagraaum | 18 juli, 2009

Najmuddin Faraj Ahmad

… bedre kjent som Mulla Krekar.

Det ser ut som om «alle» er enige om at denne personen skal sendes tilbake til hjemlandet, Irak. Det står bare på et prinsipp som vi mener skal holdes høyt i Norge: Vi vil ikke være medskyldige i at noen blir henrettet av den staten vi sender dem til.

Vi vil hevde et noe nyansert syn i denne saka:

Det beste vi kan gjøre for Irak, og da særlig den kurdiske delen, er å holde mannen her så lenge vi kan. Holde ham under oppsikt, etterforske om det kan finnes bevis som er tilstrekkelige til å få ham dømt i en norsk domstol for forbrytelser han skal ha begått i hjemlandet eller her.

Det beste ville være om han kunne dømmes til en lang fengselsstraff i Norge, og sone den her, men det krever bevis.

Mulla Krekar lever i dag i et av de åpneste landene i verden. Det er ikke spesielt vanskelig for de rette myndighetene å følge med i hva han gjør. Om han representerer en trussel her?

Neppe.

I alle fall mye mindre enn i kurdisk Iran. Der representerer han et betydelig fare for både den vanlige kurder og enhver ikke-muslim som våger seg inn i området, forutsatt at opplysningene om ham er riktige.

Reklamer

Responses

 1. Har han gjort noe galt i Norge (f.eks. kjørt på rødt lys) så straff ham for all del for det, har han gjort noe galt i Irak (helst noe mer enn bare å hytte med neven) så bevis det og straff ham. At «noen» mener han er en slemming og at han har latterlige meninger er irrelevant. Egentlig er ikke dette så veldig vanskelig.

 2. Vel, er det ikke informasjon som tyder på at han har deltatt/leda operasjoner i kurdisk Iran som kan kalles krigsforbrytelser?

  Hvis det er slik, og det kan bevises, bør han stilles for retten her, og hvis han dømmes, sone dommen her.

 3. Joda, de prøvde å få noe på ham men klarte det ikke, hverken å bevise skyld eller bevise at noe straffbart hadde skjedd. Men bevares, har de bevis for at Najmuddin er ansvarlig for krigsforbrytelser så putt ham inn.

 4. Dette koker ned til en eneste ting; Fyren er UTVIST fra Norge,fordi han er uønsket her,så send faenskapet ut og la andre hanskes med dette vesenet,og send med ham Brynjar Meling også som er så gira på å forsvare denne terroristen,for han står ikke på FN’s terrorliste uten grunn !

 5. Jasså, alle som står på «FN»s terrorliste er ikke der uten grunn? Det vil si, annen grunn enn enn at forrige administrasjon i USA var sykelig paranoide?

  Og å sende ut jurister som er forsvarere? De gjør en grunnleggende viktig jobb i et rettssamfunn.

  Vi ville heller sende sånne som deg, Per-Ivar R til, tja for eksempel Bjørnøya. Et passende sted for fascister.

  Hvis det er noe sted «Mulla Krekar» er farlig, er det i Irak, for demokratisk orienterte kurdere. Men de er vel bare «svartinger»?

 6. […] på overdrivelsene når de mer innvandrer- og muslimfiendtlige omtaler en viss mulla som kaller seg Krekar. Vi har ment at vi som humant samfunn med vekt på menneskerettigheter, skal reagere på […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: