Publisert av: raagraaum | 21 juli, 2009

Statsfinansiert frihet

Vi hart vært inne på det en rekke ganger; derfor er det ekstra morro når det er den svært så lite venstrevridde avisa Dagens Næringsliv som sier det om kontantstøtta:

Valgfrihet er flott, og folk bør få mer av det. Men kontantstøtten bør fjernes. Foreldre må selvsagt ha frihet til å velge å være hjemme med sine barn. Men det er ingen grunn til at friheten skal finansieres med andre folks skattepenger.

Avisas ønske er dette:

Utspillet fra Sp-nestlederen høres mer dramatisk ut enn det egentlig er. Også Sp vil endre kontantstøtten. Partiets landsmøte vedtok i vår å gå inn for å fjerne kontantstøtten for toåringer og øke den for ettåringer.

Et utmerket kompromiss ville være om Sp fikk gjennomslag for første halvpart av forslaget.

Altså, oversatt til det kommende valget: Stem Arbeiderpartiet!

Skjønt vi gjetter på at kompromisset i Soria Moria II vil være noe mer raust enn som så. Hensynet til småbarnsforeldre – og at vi ønsker å ha småbarnsforeldre – tilsier det.

Reklamer

Responses

 1. Hmm, mange ting som høres rart ut her… Som at sosialister og kapitalister blir enige om å fjerne støtteordninger til en svak gruppe (økonomisk sett) – med begrunnelse i at friheten ikke bør betales med andres skattepenger. Men, nok om det.

  Et av de beste argumentene for kontantstøtte, tror jeg, er at man aldri vil ha samme ansvarsfølelsen for andres barn. I ung alder trenger barn mye kontakt med kjærlige forsørgere. Jeg vil anta at god omsorg vil lønne seg når disse barnene blir større, også samfunnsøkonomisk.

 2. Snarere tvert imot, øhh: Det som finnes av seriøs, metodisk god, forskning viser det motsatte.

  Barn som har vært i barnehage gjør det bedre enn de som har vært hjemme hos mor.

  Det er en myte at de kjærlige foreldrene er noe uerstattelig. Gode jevnaldrene, derimot er avgjørende. Foreldrene har i det vesentligste gjort sitt, gitt sitt bidrag ved hvilke gener de overfører. Altså før ungene blir født.

  Barnehagen er en moderne erstatning for «landsbyen», den sosiale enheten der barn vokser opp blant andre barn, med voksne som fører et visst tilsyn.

  «Kjernefamilien» (mor, far og barn) er en utvekst av det borgerlige samfunnet romantiske ideer.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: