Publisert av: raagraaum | 23 juli, 2009

«Just say no!»

En gang i tida hadde n mye kontakt med unge mennesker i vanskelige livssituasjoner. Av grunner som ikke hører hjemme her, særlig jenter.

En av de tingene han observerte, var at når jenter sa: «Jeg skal slutte med gutter» (i betydningen å ha sex), var det bare et tidsspørsmål før hun var gravid.

I konservative kretser er det en forunderlig tru på at en blanding av kunnskapsløshet og moralpreik skal kunne forhindre uønsket graviditet og kjønnssykdommer blant ungdom.

Det de i virkeligheta ønsker, er å forhindre unge i å ha sex. De vil kontrollere unge menneskers atferd og følelsesliv.

Det enhver med litt kunnskap veit er:

Øket kunnskap om sex og prevensjon fører ikke til at unge har mer sex; tvert imot. Mens manglende kunnskap om sex og prevensjon altså øker sjansen for at unge skal ha sex. Og ikke bare det, sjansen for uønskede konsekvenser øker også.

USA under Bush jr. dreiv med mange eksperimenter som var begrunna i moral og rein ønsketenking. Fakta brydde de seg lite om å innhente.

Så også med kampanjen «Just say no», der unge fikk moralske foredrag om å holde seg unna sex til etter ekteskapet.

Og nå foreligger altså tallene, som viser at de av oss som sa dette ville bære ille hen, hadde rett
:

TEENAGE pregnancies and syphilis have risen sharply among the generation of American schoolgirls who were urged to avoid sex before marriage under George Bush’s evangelically driven education policy, according to the leading US public health body.

I tillegg, statene der denne politikken står sterkest, er hardest ramma. Andre steder kan vi anta at kunnskap har føret til bedre informasjon.

Men hva sier forkjemperne for overtrua?

But supporters of abstinence-based education said the report showed there was too little, not too much emphasis on discouragement of sex before marriage.

Det de ikke har forstått er dette:

Evolusjonen har utstyrt oss med hormoner som setter all fornuft ut av spill i forplantningens tjeneste. I vår naturlige tilstand var det å bli gravid så farlig at ingen tenkende ung kvinne ville våge å bli gravid.

Samt at unge kristne lager seg alle mulige variasjoner av sex som de definerer som «ikke-sex». Og er en først ute i den rusen, vel enhver som har vært ung kan huske hvis vi vil.

Reklamer

Responses

  1. enig,enig,enig…mange kristne,veldig mange,har glemt,eller vil ikke følge de viktigste rådene Jesus lærte…den som er uten synd,han kaste den første sten,fordøm ikke osv. ha en god dag,hepp hepp


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: