Publisert av: raagraaum | 3 september, 2009

Om polsk politi

Vi har tidligere fortalt om den ypperlige servicen vi fikk da et skilt ble borte like før vi skulle reise til Polen tidligere i år.

Der forteller vi også om den lokale (norske) politimannen som sa at hvis vi kom i problemer med det polske politiet, var det bare å bestikke dem.

Så var vi atter tilbake i Polen. De strever åpenbart med å tilpasse seg moderne trafikk. Det er stor forskjell å se på et år, men mye står igjen.’

For eksempel plassering av veiskilt, og da særlig innkjøring forbudt. De er til tider slengt ut, tilsynelatende etter prinsippet: Vær klar over at en eller annen vei her i nærheten er enveiskjørt.

Så havna vi da også i feil kjøreretning, oppdaga det etter ca. 10 meter, og fant en innkjørsel noen meter lenger inn mot kjøreretningen.

Snudde, kjørte pent mot samme rundkjøring.

Der sto en ung politimann på motorsykkel. Han ville snakke med oss.

«Oj,» tenkte vi og huska den gangen n ble tatt av det indiske grensepolitiet, og han demonstrerte at å bestikke ikke er en av hans evner, «her skal det altså betales. Kontant.»

Men nei. Han snakke ganske bra tysk, så kommunikasjonen gikk rimelig greit. Han gjorde noen miner med tilhørende hoderisting og pekefinger. Noterte ned navn og nummer på kjøretøy og førerkort, sa «Kein stress,» forklarte oss at ingen av de tingene vi hadde planer om å gjennomføre var mulig den dagen, og vinka oss videre med hilsen til lua.

Altså, trafikkpoliti på nordisk standard.

Det kan se ut til at de siden sist har konsentrert seg om de virkelig farlige sjåførene, og tar noe lettere på småting og misforståelser. Vi så ikke mer av «villmannskjøring» nå enn hjemme i Norden.

Slik var det ikke for et år siden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: