Publisert av: raagraaum | 27 oktober, 2009

Vaksiner

Nylig hadde jeg en diskusjon om vaksiner med en person som er blant de som har den høyeste utdannelsen Norge tilbyr, har en IQ som ville passa for et professorat hvis han hadde vært mer av en arbeidsmaur, og i sin tid gjennomførte Martin Ystenes (Sprøytvarsleren) sin test om naturvitenskapelige kunnskaper på nivå med det som burde ventes av en professor på NTNU.

Den generelle almenhet har funnet ut at i et moderne demokratisk samfunn bør vi tilbys vaksiner. Anbefales vaksiner. Men for all del, ikke noe mer enn en vennlig, ikke alt for hevet pekefinger.

For det er jo opp til hver enkelt å vurdere opplysningene, og så, på grunnlag av dette, som den informerte forbruker markeds-økonomenes fantasifostre vi skal være, ta vår selvstendige beslutning.

Eller stopp litt. Vår, altså noe over middels intelligente og informerte samtalepartner sier noe helt annet. Han, som per definisjon er bedre utrusta enn de fleste til å vurdere forskningsrapporter (han skjønner blant annet både statistikken og metodene for god forskning) – sier at han ikke kjenner seg kvalifisert til å gjøre denne vurderinga.

I stedet vil han, sjokk og gru, høre på hva helsemyndighetene i Norge anbefaler. Og følge deres råd.

Han vil ikke, og han understreker sterkt, ikke på noen måte, leite seg fram på internett eller høre på tilfeldige mer eller mindre eksperter som journalister har kommet over.

Internett – fordi det er så til grader mye vrøvl der ute (samtidig med verdifull informasjon), at en må ha en god fagkunnskap for å skille vettu’ informasjon fra møkka.

Journalister – fordi moderne presser har et publiksajonsbias som i tillegg til ‘dette virker interessant’ er forurensa av ‘dette vil selge.’

Avvikende, sjokkerende ‘opplysninger, hvor på jordet de enn måtte være, selger. Saklig informasjon?

Det får vi av sånne kjedelige instanser som Folkehelsa, Helsedirektoratet osv. De har ikke noe å tjene på å være spekulative.

Setningen i begynnelsen av dette, der likeverdige intellektuelt med professorater betegnes som ‘arbeidsmaur’, kan oppfattes som negativ, nedvurderende. Men nei, det er ikke hva min samtalepartner mener. Disse arbeidsmaurene er som regel til å stole på. De leser haugevis av sider, noterer, systematiserer, trekker fornuftige slutninger.

De tjener ikke på å gå til ytterligheter, verken når det gjelder å anbefale eller advare. De er ikke opptatt av å synes i media (som en sosialmedisinprofessor som ikke vil bli linka til).

Men det hjelper jo så klart at vår samtalepartner en gang for noen tiår siden ble besøkt av en lege som kjørte legevakt. (Ja, unge lesere: Leger kjørte legevakt og kom hjem til folk den gangen.)

Vår samtalepartner har fortsatt problemer med skuldrene, og det var ekstra ille denne søndagskvelden.

Nåværende helsedirektør kjørte legevakt, og kom hjem til vår samtalepartner ved midnattstider. Det hadde vært en lang kveld, men legen var fortsatt korrekt og hjelpsom.

Ei kortison-sprøyte i ledde var å anbefale. Men, han hadde ikke mer lidokain (lokalbedøvelse) å sette først: ‘Er det så vondt at du vil …?’

Svaret var et uinformert ‘ja.’

Landets seinere helsedirektør plasserte seg profesjonelt bak og til sida av pasienten, fylte sprøyta og stakk. Med den andre armen som sikkerhet.

Hvis han hadde vært plassert noe som helst annet sted, ville han fått en på tryne’. Sprøyta rett inn i det betente leddet gjorde noe så inn i hælvete vondt.

Men også godt.

Skulle vi ikke stole på en sånn lege?

Vi vil være å finne i køen.

For kø blir det. Siden de har vært så smarte å gjøre ‘overgrepet’ som hysterikerne kaller vaksinen til noe en må stille seg i kø for å få, vil mange flere av oss komme til å bli vaksiner.

Til glede for alle: Både de som vaksineres, og de som ikke gjør det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: