Publisert av: raagraaum | 7 november, 2009

Lotto trekker penger og beklager

Til sammen dreier det seg om 700 premier og utbetalinger på 4,6 millioner kroner som først ble satt inn, så tatt ut. Dette gjelder alle som vant i tipping torsdag.

– Vi beklager så masse. Alle vinnerne vil få pengene sine på lørdag, sier pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping til NTB.

Forteller for eksempel VG.

Vi må innrømme at om Norsk Tipping hadde trukket oss for 4,6 millioner – for så å gi oss det tilbake, så hadde vi tatt det med fatning.

Men vår lottogevinst i forrige uke var på et par hundre kroner (ved å ikke delta) i forhold til de sånn omtrent 40 kronene vi ville ha fått på kontoen hvis vi hadde deltatt med favorittrekka.

Altså, en netto på sånn omtrent 150 kroner ved å ikke satse noen ting; det blir en fortjenesteprosent på … ehm, her må vi visst dele på 0 og da kommer matematikken i problemer.

Reklamer

Responses

  1. Hoho 😆

    For å illustrere på en annen måte: I følge tall om dødelighet hos statistisk sentralbyrå er det 8,9 døde per 1000 middelfolkemengde (begge kjønn, 2007). Med andre ord er det omtrent 0,89% sannsynlig at du (eller en hvilken som helst annen gjennomsnittlig person) dør i perioden fra i dag til samme dag neste år. Og 0,0024% sannsynlig at du dør i de kommende 24 timene fra nå.

    Sannsynligheten for å få syv rette i lotto med en enkelt rekke er 1:5379616. Ved å sammenligne de to tallene kommer man lett frem til at hvis du leverer inn 100 lottorekker på fredag er det ca 30% mer sannsynlig at du dør før trekningen på lørdag enn at du har syv rette.

  2. Da gjelder det altså å sende inn lottoen siste minuttene før de stenger. 😉

  3. Knallgod ide! Da er det nesten så jeg vurderer å spille. Men bare nesten.

  4. Det hender vi er i tvil om det er noen vits å lage disse små, av-og-til-notatene.

    Men den siste kommentaren gjør det verdt, Petter!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: