Publisert av: raagraaum | 12 mai, 2010

Skoledebatten

Egentlig burde vi vel følge med i den skoledebatten som herjer på TV for øyeblikket. Men det er for dumt – se her hvorfor.

Vår utfordring til de som deltar: Skaff dere skolebøkene n hadde på reallinja, klasse RA ved Eidsvoll offentlige landsgymnas 1960-63. (For uinnvidde – klasse RA ved nevnte gymnas på dette tidspunkt var (ved siden av et par katedralskoler etc.) toppen av hva man kunne «velge» (les: være så heldig å kvalifisere seg for).

Så skaffer man seg lærebøker i tilsvarende fag for ungdomsskolen i dag. Les dem og se hva som kreves i dag i forhold til hva som ble krevd av eliten den gangen.

Så til problem nummer to (som også omfattes i linken over): Hvor stor del av totalantallet barn i aktuell alder inkluderes i testene? Nasjonale, PISA etc. Oslo vs. andre deler av landet.

Er det sånn som det ser ut? At noen land og kommuner definerer ut en del av årskullene? At de ikke deltar i testene fordi de ikke er i stand til det?

Vi har forsøkt å få svar fra ansvarlige for PISA i Norge på slike spørsmål, men de svarer ikke.

Har de noe å skjule?

Sånn for ordens skyld: Vi er også opptatt av tidlig oppdaging og tiltak for elever som sliter med det grunnleggende. Det er jo der Finland virkelig skiller seg positivt ut: De diagnostiserer tidlig og setter inn spesialpedagogiske tiltak.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: