Publisert av: raagraaum | 12 august, 2010

MonsterVestland

Av alle er det Aslak Sira Myhre som på sin Facebookside sier det: At «monster»mastdiskusjonen egentlig handler om noe helt annet enn … det den handler om.

lurer litt på hvordan strømforsyningen i Norge hadde vært om alle protestaksjoner hadde fått gjennomslag

Vi skal ikke gjengi selve diskusjonen; den består i det vesentligste av innlegg som ikke fatter hva Aslak Sira Myhre egentlig snakker om, nemlig at vi er nødt til å ta valg. Å si nei uten å si ja til konsekvensene er en alt for vanlig «sport».

Det er få av dem som får med seg hans standpunkt:

Jeg er skeptisk til kraftlinjene i Hardanger, ikke av miljøhensyn, men av reint økonomiske årsaker. Jeg tror det vil forringe Hardanger som turistattraksjon. Å bevare en del naturområder uten denne type inngrep kan vise seg å være en god ka…pitalinvestering. Men jeg er nesten blitt for mastene fordi jeg syns dobbelt og trippeltmoralen til miljøbevegelsen og lokale aksjonsgrupper knytta til energi og strøm er usannsynlig irriterende. Du kan ikke skaffe strøm og samtidig ta hensyn til klima, estetikk, trekkfugler og fiskevann. Et sted må strømmen komme fra.


Nå skal vi ikke la være å ta ut det vi finner mest relevant og spisset i hva han selv sier, for eksempel dette:

Sett at vi enes om at det ikke skal bygges gasskraftverk og at sokkelen skal elektrifiseres i klimaets navn. Hvilken del av miljøbevegelsen vil da aktivt gå ut mot de lokale aksjongruppene som dannes mot vindmølleparker, mot vannkraftutbygginger, mot strømkabler og mot bioenergi? Zero og Bellona er konskevente, all ros for det. men Naturvernforbundet, FIVH og «opinionen» støtter dessverre stort sett alltid motstanden,

For ikke å snakke om:

Dessverre er det avgjørende pubktet at nikkersadelen har hytter på Ystaoset og går på hardangervidda. Derfor er de mot, og da endrer oddsen seg. Jeg er egentlig li…te opptatt av den delen av det. Mastene og karftsoennet ned tiul sunndaløra er noe av det mest imponerende jeg har sett i mitt liv. At Vestlandet blir overkjørt og at folk som neumann ser ut til å trp at han skaper store verdier fordi hydros inntekter lignes i Oslo, kan derimot få meg til å gå imot hva som helst han er for.

Sånn til sist – nok en gang hans egentlige poeng, det som er viktig:

faktum er at det skal bygges mange nye linjer i maneg andre naturområder, og de fleste av dem er nødvendige. det vil gjøre vondt maneg andre plasser, men alternativet vil ogsp gjøre vondt, å ikke bygge noe, eller bruke uforholdsmessig mye penger, eller som David er inne på, gjør einngrepne i naturen istedetfor over naturen. Mitt problem er at miljøbevegelsen og aksjonsgruppene mot vindkraft osv ikke vil velge. Og noen må velge. Vegard skriver for eksempel indirekte at vi kan bruke kraften til den kraftkrevende indsutrien. Før olja var det denne indsutrien som var fiende nummer en i energispørsmål Men utflaggingen av kraftkrevende industri fra Norge har ingeen positiv miljøeffekt, tvert om. den flyttes, men bruker like mye kraft, stort sett mer forurensende enn den norske, under dprligere arbeodsforhold og med mindre restriksjoner på utslipp. Om miljø var viktig, ville dette måtte være en del av vurderingene. Istedet blir problemet usynlig for oss fordi det flytter fra Høyanger til Kina.

Men Aslak Sira Myhre er jo bare en uansvarlig kommunist, så hvorfor lytte til ham?

Selv om han har rett.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: