Publisert av: raagraaum | 13 desember, 2010

Faller Høire for FrPs markedsføring?

Vi bruker, ganske bevisst, det gamle navnet til partiet, Høire, fordi de lenge holdt på den antikvariske formen, og dermed en konservativ grunntanke.

I dag melder flere, og vi velger Nationens versjon:

Nationens kommentator Erling Kjekstad mener at Høyre og Fremskrittspartiet nå spiller hverandre gode. Mens Høyre i fred og ro rykker mot venstre, kan høyrevelgere som synes det blir vel mye snakk om velferd og likhet, trøste seg med at Frp nok vil holde Høyre i øra.

Jo, det er nok hva Høires ideologer tenker.

Men forstår de hva FrP er for noe?

Vi mistenker dem for å se på FrP som et politisk parti, som andre. Det har FrP aldri vært. Om regjeringsdeltakelse vil tvinge dem til å bli det – vel, det gjenstår å se (forhåpentligvis ikke, men vi er ikke optimister).

FrP er først og fremst et resultat av den geniale selgeren Carl Kalle Kanin Hagens tanker. Vi, som både har møtt ham som ung, og kjente klassekamerater av ham, veit at noe intellektuelt lys var han ikke. Men, og det er viktig, selge kan han.

(I parentes bemerket, norsk næringsliv har gjort både seg sjøl og landet en dårlig tjeneste ved å ikke kjøpe ham opp!)

Men tilbake – hvis nå Høire lider av misforståelsen: FrP ligger til høyre for Høire, hva er sjansen for at de lykkes med det?

Sannheten er jo at FrP ligger til høyre eller til venstre for hvemsomhelst, hvis deres markedsførere kommer til at det lønner seg.

Datalagringsdirektivet er vel det beste eksemplet for øyeblikket. «Lov-og-ordenspartiet» FrP skulle være for. Mens «hva-som-er-populært-akkurat-nå-partiet» FrP er mot.

Og det siste vinner. Hvis det er populært i Norge å være på «venstresida» så kommer FrP til å være der; er det populært å være på «høyresida» vil de være der. Og de er eksperter på å late som om de er på begge sider samtidig.

Den kampen kommer Høire til å tape.

Og, hvor mye vi enn måtte være sosialdemokrater – en virkelighet med Arbeiderpartiet og FrP som eneste reelle alternativer er for oss et mareritt som langt overgår den katastrofen som ser ut til å kunne skje med en Høire-FrP-regjering under Erna Solberg.

Reklamer

Responses

  1. Ja, eg reagerte òg på denne kommentaren om Høgre og Frp. Dei Frp-veljarane eg kjenner tykkjer nok ikkje at Høgre snakkar for mykje om iallfall velferd, og for den slags skuld likskap òg. Det kan vere at det var slik på 80-talet, men no har jo Frp bygt seg opp som eit parti som lover meir velferd enn dei andre partia gjer.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: