Publisert av: raagraaum | 7 januar, 2011

Om å legge seg flat i musefeller

NHO velger å illustrere sin konferanse om «Velferdsfellen» på denne måten:

(Bilde fra E24.no)

La oss se litt på dette. Er det noen som trur at NHO bare slenger inn en hvilken som helst stol foran musefella? Og at den sånn rent tilfeldig er rød?

Hvorfor for eksempel ikke en blå Chesterfield? Eller, med tanke på hvilken regjering de de vel ønsker seg etter neste valg, en brun?

Valget er klart: Hvis Arbeiderpartiet får det som de vil, kommer folket til å sitte i disse vulgære stolene sine og tyne … nei vent litt, kanskje de mener at nå skal vi (NHO) smelle fella i hodet på sånne som vil sitte i en rød sånn stol?

Hanne Bjurstrøm står så der og skal holde et innlegg, med denne utsøkte fornærmelsen overfor arbeiderbevegelsen. Og går rett i fella.

Hun kommenterer der og da, uten å ha hatt noen «spindoktor» til å vurdere hvert lille ord, hver lille mulige vri som ivrige journalister kunne komme til å finne på.

For funnet på er det.

Hasnne Bjurstrøm sa at dere ikke ville hatt en slik stol. Ikke «dere» som «det norske folk», men dere som NHOs delegater.

Selvfølgelig burde hun sagt at «dere snobbete direktører ville aldri … og derfor er dette valget (viser til stolen og fella) av illustrasjon tydelig og klart: Dere vil ikke at vanlige pensjonister skal ha råd til en slik stol å sitte i.»

Eller noe sånt.

Men hva hun egentlig sa, hva sammenhengen var, hva NHOs bidrag var, kommer til å bli glømt. For de samme «spindotorene» som kunne hjelpt henne til å formulere seg så klart at selv ikke norske journalister greide å vri på det, har en annen lov:

Blir du sitert feil, legg deg flat og beklag det journalistene har fått til.

Kanskje det mest ille er at oppegående journalister som Elin Ørjasæter lar være å korrigere, og i stedet henger seg på.

Skjønt, hun danser nesten elegant omkring hva Hanne Bjurstrøm egentlig sa; så langt jeg kan se finnes ikke feilsitatet i Ørjasæters artikkel.

Bare samme hyl fra ulveflokken, journalistene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: