Publisert av: raagraaum | 16 april, 2011

Om undertrykte muslimske eller svenske kvinner

Siden dette ikke er ledd i en diskusjon, men kort og godt en observasjon vi kom til å huske, skriver vi den her, og ikke på bloggen som fikk oss til å huske den: bak rosa burkaer og gule mullahskjegg. (Den er verd å lese, både for innlegget som fikk oss til å huske denne lille episoden, og mangt ellers.)

Men altså. Det var en dag at n skulle hjelpe barnebarnet som hadde rota bort både pass og bankkort, og dermed var uten gyldig legitimasjon.

Det er i utgangspunktet en catch 22-situasjon: Uten legitimasjon får man ikke legitimasjon. Ganske logisk, ettersom det ikke skal være lett å svindle til seg en feil legitimasjon.

Så er det en mulighet for å omgå stengslet. En som kjenner vedkommende godt, som for eksempel en bestefar, og som har godkjent legitimasjon, som pass, kan være med og gå god for personens opplysninger om navn og fødselsdato.

Hva bedre enn nettopp en bestefar som har kjeng barnebarnet fra kort etter fødselen? Som har godkjent, moderne norsk pass.

Så satt vi der (fordi barnebarnet greide å komme et kvarter etter avtalen) derfor var vi nummer fem i køen.

Foran oss var ei svensk blondine, noen østeuropeere og, gjetta vi, en somalisk familie. Med mor i, skal vi se, er det nikab det heter? Det som er omtrent som gammeldagse katolske nonner, som viser ansikt, men verken hår eller hals. Far i moderne, norske fritidsklær, og uten skjegg. Samt et antall unger. Antall, ikke utall, sjøl om de var overalt. Ikke plagsomme, men litt vanskelige å gjete.

Denne familien var #1.

Det var fortsatt lunsjtid for noen, slik at det satt ei dame i «luka». Det gikk ei stund, og så kom problemet fram: Etternavnet til familien var stava litt forskjellig i ulike papirer.

Den svenske blondina hadde i utgangspunktet et kroppspråk som ikke signaliserte vennlighet overfor «svartinger» generelt (det var flere i køen) og disse ungene i særdeleshet.

Etter hvert gikk kroppspråket over til dype sukk, hoderysting, mumling og lettere ukvemsord. Samt bortdytting av unger, og konsekvent avvisning av unnskyldninger fra ungenes far.

Her er vi ved kjernen. Passkontordama var vennligheten selv, men hadde lært at i slike familier var kvinnen undertrykket, slik at all kommunikasjon måtte foregå med mannen for å være gyldig.

Men det var altså barnas mor som sto ved «luka», mens far hadde som oppgave å holde styr på ungene.

Samt altså å bli tilkalt hver gang prosessen var kommet så langt at passkontordama mente noe alvorlig skulle tas opp.

Som problemet, at de måtte skaffe seg papirer fra folkeregistret, der navneforvirringen ble oppklart.

Den svenske blondina snøfta nå høyere enn noen gang: Enn å komme til passkontoret uten å ha alle papirer i orden? Sukk, slik er dem, disse … nei, hun sa ikke apekattene, niggerne, svartingene, muslimene. Ikke annet enn med kroppsspråk.

I mellomtida var det blitt hennes tur. Passdame #2 hadde ankommet og rota rundt lenge nok til å finne det for godt å komme til «luke» nummer to. I motsetning til østeuropeerne som hadde lappene før henne, var det vanskelig å få forklart hva og hvordan. Hun skulle nemlig ha en helt spesiell service, og måtte (eller fant det for godt) å gjenta dette et utall ganger, med litt forskjellig ordlyd og detaljer.

Den somaliske familien var nå i ferd med å gjøre klar papirene for de som hadde likt navn, ta bilder, fylle ut papirer så langt det gikk.

Den svenske blondina så nå og da over på dem med forakt: Enn å bruke så mye tid, enn å ikke ha papirene i orden!

Til … ops, hun hadde ikke selv heller alt i orden. Det måtte ringes etter ektefelle, ventes, andre ting ordnes.

Den somaliske familien var nå i ferd med å bli ferdigekspedert. Far ble tilkalt for de siste forklaringer, som mor allerede hadde.

Skuespillet var over. Barnebarnet hadde tur etter den somaliske familien. Og vi kunne konstatere at dama i luke #1 var velvilligheten selv.

Om ikke spesielt kunnskapsrik, verken på regler for utstedelse av pass til den som bare har en bestefar med seg som legitimasjon, eller altså:

Hvem som var sjefen i den somaliske familien som hadde stått foran luke en i tre kvarter.

Men det ordna seg altså, både for oss, den somaliske familien der mor var overhodet, og den svenske som måtte ha sin mann til stede for å kunne legge fram alle papirene.

Med takk for underholdningen mens vi venta, til to passdamer, ei svensk dame med norsk mann, samt en somalisk familie på, la oss gjette mor, far og de seks ungene.


Responses

 1. Den somaliske dama hadde ikke på seg niqab, bare hijab. Hijab dekker hår og hals, niqab dekker alt unntatt øynene.

 2. Det kan godt hende. Men hvordan uttrykkes da forskjellen mellom de som har hijab+vanlige vestlige klær, og et antrekk der dekking av alt annet enn ansiktet er integrert i et «teltaktig» antrekk? Noe sånt som klassiske katolske nonner?

 3. Alle den skrivingen bare for å erklære deres støtt til islamismen..fy, for noen hykler!

 4. @ kabylia – du har vel vært innom for lenge sida, med noe som var ubegripelig for oss.

  Denne gangen kan det virke som om du mener at alle som måtte se på muslimer som individer, både gode og onde, som «støtte til islamismen».

  Det er etter vårt skjønn en veldig, veldig forvrengt virkelighetsoppfatning.

 5. Du våger ikke forvreng rollene. Det er nazisosialistene som strever til å hindre at innvandrere blir sett som individer.
  For en del år siden, var det en liten nazigruppe i Nordstrand. Norsk myndigheter tok affaire med den lille miljøet. I løpe av noen få uker, nazistene var borte fra Nordstrand (kanskje havnet de i AUF).
  Men, når det gjelder muslimer, bruker dere ressurser til å holder dem i den kriminelt ideologien. Dere bygger en vegg mellom det norske samfunnet og dem. Dere bruker mange organisasjoner ,sos rasisme, anti rasisme senter OMOD osv mellom innvandrere med muslimske bakgrunn og det Norske samfunnet.Dere bruker mange millioner til å bygge islamiske «kultur sentrer, som er mer indoktrinering sentre . Dere er virkelig rasister..Kommer en vakker dag, vil den norske folket stille dere til kriminelle domstolen.

 6. Kjenner du forskjellen på sosialdemokrati og autoritær sosialisme? Kjenner du til hva nasionalsosialister («nazister») gjorde med sosialdemokrater og sosialister der de hadde makt (Tyskland, Italia, Spania, Portugal)?

  Kjenner du til hva et vestlig rettssamfunn er? At ingen stilles for «den kriminelle domstolen» på grunn av sine politiske meninger og ytringer?

  Kjenner du til at det har vært folk fra Arbeiderpartiet og SV som for maaaaaange år siden forsøkte å få til tiltak for flyktninger som hadde opplevd tortur og vold, blant annet fra slike regimer vi antar du er sterkt mot? Og at FrP kalte det «å sy puter under armene på dem»?

  Det norske samfunnet bruker ikke fem øre på å bygge islamske kultursentre. Men det norske samfunnet krever inn skatt til religiøse formål, og så har vi selv rett til å velge hvilket slikt samfunn (inkludert noen som ikke er religiøse) som skal få disse pengene. Det kalles religionsfrihet. Religionsfrihet er noe vi tar alvorlig.

  Noen av disse driver med virksomhet som er uønsket. Men systemet med refusjon av inndrevet skatt gjør at vi i større grad kan vite hvor det skjer. Hvis du mener at alle islamske kultursentre driver med (og her antar vi at du mener autoritær politisk) indoktrinering, så tar du feil.

  Og mye farligere er de sentrene og moskeene som finansieres fra Saudi-Arabia.

  Vi antar at du er en nordafrikansk innvandrer med berber-bakgrunn? I såfall ønsker i alle fall vi dere lykke til med å finne frihet. Men for at dette skal bli frihet, og ikke nok et autoritært diktatur, var det kanskje en ide å sette seg litt inn i hvordan moderne vestlige samfunn fungerer. Det kan virke som om du er under innflytelse av marginale, antidemokratiske, autoritære krefter som rekrutterer blant marginaliserte mennesker i Norge.

 7. Bare i din siste setningen,avslører du din rasistiske syn på mennesker. Du skal vite at, i motsetning til deg som har en demokrati av tilfeldighet, har vi demokrati i vår blod , Hele vår kultur er gjenompreniert av den verdien… Ha ja. For nazisosialistene, er demokrati et vestlig gode,,,, http://kabylia.wordpress.com/2011/03/17/den-dagen-been-forsvinner-vil-verdens-enden-komme/

  ps: Ikke glem Vidkun Quisling

 8. Jeg har veldig litt tid til deg. Men jeg må bare peke på en ting. Disse diktaturene, de er deres allierte når dere slår på israel Det er disse arabiske muslimske kolonial statene som dere bruker til å rettferdiggjøre deres hat mot befolkningen i tredje verden. Vi, kabylsk folket sier dere valgte disse diktaturene for å opprettholde kolonialismen i det tredje verden.

 9. Til det siste – forutsatt at du bor i Norge – så lever du i et land som var uten frihet i mange hundre år, fram til 1905. Vår kolonimakt, Danmark, hadde også kolonier i Afrika, India og Karibia.

  Våre forfedre var mannskap på slaveskipene. Veit du hva det betyr? Veit du at hierarkiet på disse skipene var: De høyere offiserene (dansk adel) på topp, så lasten (slavene) og deretter mannskapet.

  Når deg gjelder Israel – er du klar over at den største støtten til Israel kom fra sosialister/sosialdemokrater fram til bosettingspolitikken utenfor det Israel som FN definerte?

  Når det gjelder nest siste innlegg, hvis du ønsker å diskutere, kan du forklare hva du mener med å vise til Quisling? Det er litt viktig for å forstå hva du mener. Så hvis du ønsker å diskutere med sikte på å øke forståelse, trenger vi å vite det.

 10. Hva er det du gnoler om Dansk båter. Jeg snakker om deres utspekulert måte å lure både det norske folket, og den måten dere hindre unge innvandrere til å integrere seg i det norske samfunnet. Dere er klare til å ofre deres land og deres folk på grunn av deres hat mot det jødiske folket. Enkelt, sosialister er nazisvin!

  Ikke kom og fortelle meg om bosseter etc..verden er full av grusomheter begått av deres egne allierte. Dere bruker FN til å forklare og unnskylde deres egne forbrytelser mot menneskeheten. De største forbrytelser i dette århundre blir begått i FN nav og med FN velsignelse..normalt , medlemmer av FN er kriminaler… Raymond Johansen, din mining feller, sa at dere vil ofre millionvis av menneskers liv for å holder ved makten arabiske kolonialismen. Og dete vil en dag bli straffet av det norske folket!

 11. Hva med å sette seg inn i fakta?

  Israel er opprettet av — FN.
  Europeiske sosialdemokrater var helt sentrale i det å hjelpe til å bygge opp Israel.

  Videre – siden du påstår at en navngitt person, Raymond Johansen, har sagt at vi «vil ofre millionvis av menneskers liv for å holder ved makten arabiske kolonialismen» – går vi ut fra at du kan belegge dette ved noe han har sagt?

  Eller er dette nok en løgn du farer med?

  Så langt får vi merke oss at du ikke går inn på de områdene der vi har vist at du er feilinformert.

 12. Ingen løgn!Kurdere var der! FN har spilte sin rolle. Da FN var opprettet, var det knap noe arabisk delegasjon. Når, har araberne og dere sosialister venner fordervet den institusjonen. Når du argumentere med id amin, kongen av arabia, kaddafi, bouteflikha Mobutu sese seko, Omar bango etc .skammer du deg ikke?

 13. Du svarer ikke på spørsmålet, men fortsetter å komme med løse påstander.

  Gjentar: Når, hvor sa Raymond Johansen «vil ofre millionvis av menneskers liv for å holder ved makten arabiske kolonialismen»????

  Så lenge du ikke kan det, framstår du som løgner.

  Som det meste du ellers kommer med. Det er løse påstander i en forvirra hjerne. Eller dumt overtatt tankegods fra nasjonalistiske nynazister.

 14. Du er virklig uærlig. Jeg svart at det var Kurdere der til stedet , var også der en arbeidparti represantente (Jeg tror hun heter Marit Bybakke,,,noe sånn.) Men, trenger du noe slags bevis, da dere legger lok på alle folke slag under arabernes åk?
  Dere som bruker alle bistands midlene til å støtter kriminelt folk(araber er kriminell. De vil hver sin tur bli dømt av den internasjonal domstolen ) .

  Dere som lurer det Norske folket ved å trekke FN som unnskyldninger på alle kriminelt handlinger begått mot det jødiske folke og alle folke gruppene som er under arabisk kolonialisme? Det er du som ikke er i nærheten til å gi svar på spørsmålene , eller rettersagt, anklagene at du og dine meningsfeller er arvtaker til nazister. Alle deres handlinger blir forklarte at det er FN som har bestemt—uten å si at FN er blitt en kriminell organisasjon… med minst du synes at Kongen av saoudia, Kaddafi, omar Bango, Ben Ali, Chavez, kong muhamed Omar al Bashir osv..listen er for lang, er hederlige mennesker.

  Jeg gjentar to ting:
  -Skammer du ikke av deres venner?

  – Dere kan lure det Norske folke en viss tid, men ikke for evig. Den vil vil bli stilte for en domstol som de gjorde med Quesling.

 15. jeg gjentar to ting:
  -Skammer du deg ikke av dine arabiske venner?

  – Dere kan lure det Norske folke en visse tid, men ikke for evig. Dere vil bli stilte for en domstol som akuratt med Quesling.

 16. Altså det var en eller annen kurder til stede et eller annet sted som mener at Raymond Johansen skal ha sagt? Ærlig talt, det der er ikke dokumentasjon på noe som helst.

  Påstanden «araber er kriminell» hvordan vil du dokumentere det?

  Men la oss ta et av de undertrykte folkene, kurderne.

  De lever vel stort sett i fire land hvis jeg husker det rett: Tyrkia, Syria og Irak og Iran.

  Bare to av disse er arabiske.

  Og til det du kaller «våre venner» – som Gadafi. Hvis jeg ikke er helt feilinformert, så bomber vi «ham» akkurat nå?

  Vær så snill – dokumenter det du sier, for eksempel om hvor norsk u-hjelp går, og til hvilke betingelser: At de går til ledere som undertrykker «folk under arabernes åk».

  La oss se, hvis vi begynner i vest har vi Marokko. Som utvilsomt undertrykker både berbere og folket i det som ble kalt «Vest-Sahara.» Hvilken støtte gir norske sosialdemokrater til det?

  Til «din» stat (antar jeg, hvis du ikke er et «troll») – Algerie. Rent konkret, hva gjør norske sosialdemokrater for å støtte regimet der?

  Tunisia og Libya – aner ikke om det er berberfolk her – men hvilken støtte har norske sosialdemokrater gitt nå? Mot det folkelige opprøret mot diktaturene, eller for det?

  Sudan. Fakta: Norsk Folkehjelp, en del av den sosialdemokratiske arbeiderbevegelsen, var blant de eneste som ga den undertrykte, svarte, kristne befolkningen i det som (forhåpentlivis) med FNs hjelp er i ferd med å bli en selvstendig stat, uavhengig av Sudans undertrykkende regime.

  Egypt – opplys meg. I det siste har koptere og muslimer stått side ved side i kampen for et bedre styresett. Har vi, norske sosialdemokrater noe med det å gjøre?

  Israel, Palestina, Jordan, Libanon.

  Europeiske sosialdemokrater var sentrale når det gjaldt å få Israel opprettet i FN. De var også sentrale i oppbyggingen av et nytt land. Det er få topp-sosialdemokrater over en viss alder som ikke har vært i Israel for å hjelpe til med nydyrking av kollektivbrukene.

  Jeg kunne fortsette.

  Du framstår som en løgner eller en som viderebringer løgner som florerer i nasjonalistiske kretser.

  Hvis det er frihet for den undertrykte folkene i Nord-Afrika som er ditt mål vil jeg gi det det som for meg står som et godt råd: Slutt å høre på nasjonalistene. Den aggressive nasjonalismen er død eller døende. I Europa er vi i ferd med å finne bedre måter å løse det på.

  Se på Spania, der det i dag bare er de som har fulgt den nasjonalistiske veien, baskerne, som er uten frihet. Ellers er landet delt i selvstendige regioner, med egne språk og respekt for de forskjellige kulturene. De aggressive baskerne har i dag ikke en gang støtte blant sine egne.

  I grenseområdene mellom Frankrike, Sveits og Italia lever et knøttlite, eldgammelt språk, retro-romansk, på tvers av landegrensene.

  I Storbritannia har Skottland en selvstendighet de ikke ville fått hvis de hadde valgt aggressiv nasjonalisme.

  I Norge, Sverige, Finland og Russland er samene i ferd med å få sine egne institusjoner. Russland henger noe etter, fordi den russiske nasjonalismen står sterkere enn norsk, svensk og finsk nasjonalisme. Samene har fire-fem (eller flere) språk som er ganske forskjellige, og forskjellige skikker. I Norge har de sin egen nasjonalforsamling, og er i ferd med å få råderett eller egentlig medråderett over naturresursene.

  Morsomt forresten å se at du er negativ til Hugo Chavez. Det sier jo ikke lite om hva slags mennesker du tar din «kunnskap» fra. Det er mye galt å si om Chaves, men mer om de som forsøker å styrte hans frigjøring av … ja nettopp, de opprinnelige folkene som levde relativt fredelig til de kristne kom.

 17. Jeg ser den hjernevaskingen som du ble utsatt for er uhelbredelig!
  Du ble trent til å lyve..det gjør du! Da i 1946 den verdens samfunnet godkjent Israel som Jødenes land, tok du æren til sosial demokratene..fy for noe tull! Når akkurat dine utenriks minister støtter araberne med alle diplomatiske løgner, benekter du det faktum. Er det ikke støtt deres måte å viser stadig til FN vedtaker, med arabo- muslimisk som herjer i FN? Din lille luring!

  Først, sosialdemokrati er en ide. En ide er ikke noe stabil i evighet. Den forandrer seg med tiden. Akkurat når, er sosialistene nærmere ideen til nazistene i hva gjelder anti semittisme. Når du og dine meningfeller er så blindet av hat at dere ikke vet hva er riktig , og hva som er kriminelt.

  Du snakker så mye tull at jeg ser at du er naturlig forvirret. Skryter at «dere» bomber Kadafi. Skam deg! Din utenriksminister samarbeidet med Tyrkia for å hindre at Gadafi skulle falle.
  Hvordan gidder jeg å svare til deg som ikke vet en dritt om 50 million berbere, eldste folkgruppe i middelhavet?
  Din uvitenhet er beviset av din hat til jødene. Alle dine tanker går til midt østen , uten et blikk til venstre eller
  høyre av verden.

  Du sier:» Den aggressive nasjonalismen er død eller døende.»

  Du har humor! Er det vi, eller dine araber venner som er aggressive. Er det vi, eller dine venner som sprenger alt over alle stedene i verden.? Kan du vise et eneste offer for vår aggressivitet?

  Jeg har ikke tid til en slik tulling som deg. Jeg vil avslutte med Raymond Johansen. Det var i et stortings møterom. Det var , ikke en kurder som du sier, kurdere i arbeiderparti . En av dem spurt hvorfor Norge støtter palistnere til å ha en egen stat, og samtidig nekter den samme rett til andre folkgrupper. Din Raymond svart:» i politikk er det litt moral, og veldig mye dobbelt moral. Vi nordmenn bruker mye av det siste. Vi,FN, vet at mange folkgrupper er blitt minoriteter i deres eget land på grunn av landgrensene tegnet i koloni tiden , som favorisert araber. Mange million mennesker kommer til å dø på grunn av dette. Vi i FN skal aldri tillate at disse grensene blir omgjort, kost hva det vil koste» Sa den daværende Norsk statsekretær.
  Nå, er dere ikke glad, saksøke meg!
  Det er min siste ord til deg.

 18. Frekk! du tør å sette på saosailo nazistene alle norges gode handlinger. Arbeiderpart og SV er ikke Norge!
  Du sier:Sudan. Fakta: Norsk Folkehjelp, en del av den sosialdemokratiske arbeiderbevegelsen, var blant de eneste som ga den undertrykte, svarte, kristne befolkningen i det som (forhåpentligvis) med FNs hjelp er i ferd med å bli en selvstendig stat, uavhengig av Sudans undertrykkende regime.

  Ikke snakke om hva Norge gjør. Snakke hva dere, sosialdemokratene, gjør.
  Det Sudanske folket skal huske at Jonas Støre var den eneste som kritisert den internasjonal domstolen da den dømt Bashir.
  Med den utenriksministeren , har Norge satt seg sammen med den arabiske ligaen.
  Dere våger å påberope monopol på internasjonal solidaritet…ja med kriminelle !

 19. FN fordervet av NORGES venner: Syria snart valgt til Rådet for FN menneskerettigheter.

  For å markere sin forpliktelse til å etterkomme rådets oppgave, har Syria offisielt annonsert: «sin forpliktelse til å respektere og opprettholde de umistelige karakter av alle menneskerettigheter,» Den tilføer til at det «ville bidra til å nå Rådet målsetninger, og ville arbeid, nasjonalt og internasjonalt for å fremme og beskytte menneskerettighetene til alle uten skille eller politisering. «.

  Og dette etter å ha satt Syria, Iran og Venezuela for å lede kampen mot rasisme. Slik det foregår her i Norge også. Rasistene som driver organisasjoner mot rasisme!

 20. Før vi eventuelt går videre – hvorfra henter du dine «opplysninger» om norsk sosialdemokrati?

  Det kan ikke være FrP? Nei, de er etter hvert mer moderate enn som så.
  De såkalte «Demokratene»? Er ditt hjemland (i betydningen landet du er født i) Algerie?

  Så får vi fortelle at vi over en årrekke hadde kontakt med en person med berbisk opphav. Det gjør oss ikke til noen slags ekspert på berbernes historie og situasjon, men det har i alle fall vært nok til at samtaler med enkelte nordafrikanere (i deres hjemland) har blitt ført lavt og steder der «araberne» ikke kunne høre hva vi snakka om.

  Noen få kommentarer.

  Om Sudan og utenriksminister Støre:

  Han uttalte tvil om det var lurt å tiltale Sudans president _på det tidspunktet_
  Hvorfor? Jo fordi det var fare for at prosessen som førte til at Sør-Sudan er i ferd med å bli en selvstendig stat kunne være i fare.

  Altså, det er noe med å tenke to tanker samtidig, og bestemme hva som var viktigst: Hevn og straff – eller frihet for Sør-Sudan?

  For oss er det en sosialdemokratisk verdi for et lite land uten makt å være realpolitiker.

  Det kan se ut som om du snakker om «folket i Sudan» som om det var en enhet; håper det var en uheldig formulering.

  Om hav Raymond Johansen har sagt eller ikke – det ser ut som om du framstiller et referat og tolkning fra PKK som et sitat. Det er lureri: Et sitat er hva en person har sagt, ikke hva noen måtte tru at han mener. Ikke hva noen måtte mene konsekvensene er.

  Om norske sosialdemokraters forhold til jøder generelt, og Israel spesielt.

  For det første, en rekke jøder, både i Norge og Israel, er sosialdemokrater.
  For det andre, de aller, aller fleste jøder og israelere veit at Norge, nordmenn og norske sosialdemokrater ikke på noen måte er antisemitter, ikke på noen måte «hater jøder». Fram til Netanyahu ble statsminister i Israel, sto norsk sosialdemokrati nær de aller, aller fleste regjeringer i Israel.

  At mange av oss mener at Netanyahu har vært ei ulykke for Israel og hele regionen gjør ingen til antisemitt eller jødehater. Det er mange nok i Israel som mener det samme.

  Resten av det du skriver er det liten grunn til å kommentere – det er for fjernt fra virkeligheten.

  Men en liten oppfordring – tenk over hva kabylene ville ha å tjene på å få europeiske sosialdemokraters støtte?

  Tør du tenke tanken, stille deg spørsmålet: Hva er det palestinerne har gjort riktig som kabylene tilsynelatende ikke har fått til?

 21. Så mye vås du kommer på!
  Saken er at dere har monopolisert alle oppmerksomhet rundt et folk visse eksistens er tvilsom. Offisielt, er Norge blitt høytaller for alle arabiske dispoter. En dag, en FRP stortingsrepresentante stilte spørsmål til Støre om den vanskelige situasjon for kristne i algerie…den trofast araber alliert gjentok bokstavlig det hans algisk homolog sa.

  I hva det gjelder Sør Sudan (ikke ble forvirret), din sosialonazi av en utenriks statsrådet var mot at diktatøren fra Sudan skulle ble dømt. Alle dine forklaringer er bare løgn , det vet du! Om Raymond Johansen, som sagt, saksøke meg..i retten finner vi ut hva skjedd i stortings møterommet, jeg var der. Jeg forstår det slik at det måte var han selv som råder deg til å komme med den løgnen.

  Når det gjelder hva sosialdemokraten kunne ha gjort for Kabylene…hvorfor da ingen Nordmenn aldri hadde hørt om det folket? Et folk som er demokrat , humanist i sin kultur. til og med.et eksempel for menneskeheten. Ingen ord om det folket. Vet du hvorfor? Enkelt. Deres allierte krever fra dere total stillhet rundt alle berberne..de kreve retten til å utrydde et folk i alle stillhet. De korrupte sosaildemokratene samtykket i det.

  Jeg sier til Nordmenn som følger den diskusjonen. Den internasjonal domstolen er vilje til å stille den algirske presidenten for retten etter anmodning fra internasjonal gruppe advokater (ingen nordmenn blant den gruppen)…enda en Norges alliert som er i vanskeligheter! Ikke en pip om den saken i den dominerte sosialdemokratene medier. Sosialistene (AP og SV) har ofret Norges gode renomme for å tilfreds sin hat mot jødene.

 22. Dette har jeg ikke sett:» Tør du tenke tanken, stille deg spørsmålet: Hva er det palestinerne har gjort riktig som kabylene tilsynelatende ikke har fått til?»

  Jeg er helt sikker at du tenker på å sprenge bomber mot civile befolkning.

  He koko, Kabylene gjør ingen feil. De skal vinne før sosialedemokratene har klarte å bytte side…
  http://kabylia.wordpress.com/2011/04/25/videoer-det-kabylske-folk-i-bevegelse/

 23. Du har helt rett i at kabylene ikke har greid å få fram sin sak til oss nordmenn. Så lenge du foretrekker ekstremister blant oss, vil du heller ikke nå fram.

  Du bør også være klar over at FrP taler med, ikke to, men uendelig mange tunger. De er sosialdemokrater når det passer dem, liberalister når det passer, talsmenn mot islam når det passer, talsmenn for muslimer når det passer dem, talsmenn for palestinerne når de har vært og sett på sannheten, talsmenn mot palestinerne når de skal tekkes de ekstreme «kristne» osv. Det er patetisk å se hvordan enkelte innvandrere fra «fremmede kulturer» faller for retorikken: De ville ikke vært her hvis FrP hadde styrt innvandringspolitikken.

  Videre, de som virkelig svikter overfor kristne i muslimske områder, er norske konservative kristne. Med unntak av Arild Edvardsen, som vel var sosialdemokrat. Spør kristne palestinerer om hvordan norske kristne har behandlet dem. Eller, snakk med tidligere kristne palestinere som har konvertert til islam fordi blant annet norske kristne har svikta dem.

  Så langt vi har vært i stand til å se, er det også blant kabylene krefter som ønsker løsninger som minner om det som skjer i Spania (med unntak av de mer rabiate baskerne): De andre får sin frihet innen et mer og mer føderalt Spania innen et føderalt EU.

  Som i Norge, der urbefolkningen, samene har mer og mer kulturell, sosial og økonomisk frihet.

  Huska jeg å nevne at det har vært mot FrPs stemme hele veien? Hvordan er det å framstå som talsmann for Nord-Afrikas urbefolkning og hylle et norsk parti som er mot den Fenno-nordrussisk-skandinaviske urbefokningens rettigheter?

 24. Du er et levende bevis på at latter har aldri drept noen!

  Hvordan i alle verden kan jeg var den skyldige i at Nordmenn ikke vet noe om den arabiske kolonialisme i Kabylia. Skulle du ikke klandre den norske fjernsynet for ikke formidler nyheter fra hele verden, programmer om den samme verden?Den Norske folk betaler høy pris for å ha et nøytral fjernsyn. Isteden, får de en overdose om et folk født i Munchen attentatet! Har ikke Norge dyktige journalister som er hederlig nok til å henter stoff som nomenklatura skjuler for publikum? Skryter dere ikke å være det landet i verden som har fleste aviser?Betaler Norge ikke Historiker til å nøytralt undervise om verdens historie?

  Kan du for en gang svare i spørsmål som jeg stiller deg?

  Når du råder kabylene å gjør som samene, avslører du din islamismen som er i deg. Du er en islamist. Mange tror at kun muslimer er islamister. Det ikke riktig . Sosialistene er for det fleste av dem islamister. Instinktiv fremmer du det som er bra for den arabiske muslimske verden.

  For det første, gjentar du den francarabia propaganda når du snakker om Kabyler som en minoritet..I ditt hode, minoriteter skal godta livet som mindre verdig borger. Et minoritet folk er eiendommen til et annet folk. Hvis den minoriteten skal ha lov å snakke sitt språk, må den være takknemlig sin eier. En rasist du er!

  Som den Norske skolen tydeligvis har sviktet i sin oppgave, skal jeg lære deg om Kabylia.
  Kabylia er ikke noe minoritet av noen. Kabylia er bebodd av Kabyler i mer en tre tusen år. Kabylia er den eneste land jeg vet om som hadde klart å være i tre tusen år helt selvstendig. Ikke Roma, Vandaler , Araber eller Tyrkere klarte å erobre Kabylia. Den eneste Kolonialist som klarte det, var Den Franske…dessverre, den er som deg, islam elsker!

  Kampen mot kolonialisme ble kjempet av Kabyler. I de første fem årene av krigen, spurt araberne: » hva skjer igjen mellom Kabyler og Franskmenn?». Dine arabiske venner ventet at Frankrike inviterte dem til å ta over etter dem.
  Den nåværende kampen som Kabylia kjemper, er en kolonialisme kamp. Ikke en minoritets kamp!

  Du må også vite at en minoritet må ha noe felles med den majoritet. Kabyler og araber har absolutt ingenting til felles . Kabyler er stikk motsatt av araber…i alt!

  Jeg invitere leser å besøke bloggen : http://kabylia.wordpress.com/

  Norge betaler mange milliarder kroner for å frem den palestinske saken. Sosialistene krever at Palestinere skal ha to stater. Hva som er forskjellen mellom Kabyler og den så kalt palestinske folket? Palestiner kjemper mot en søsken barn..det eneste som skiller Jøder og «palestiner » er noe bokstaver fra samme myte. De er begge semitter, svart religiøs og stammer fra samme sted. Det er til palestiner du skulle råde dem å forbli en minoritet.

  Nå, snakker du igjen om hvem er bedre mellom
  FRP og AP.
  Som nevnt ovenfor, hadde FRP stortings representanten stilt et spørsmål til din utenriksminister. Din utenriksminister viste seg å være en papegøye til araberne. Han gjentok hva den algirske ministeren beordret ham å si .I den saken, var FRP representanten mer hederlig en din representant. Selvfølgelig at Jhonas Større skal ikke gå mot sine herrer.

  Men at du insistere om FRP er ganske sykelig. Hva i alle verden har jeg å gjøre med FRP? For med er FRP et Norsk parti. Hvis jeg må velger mellom FRP og AP,, vil jeg velge FRP..AP er en katastrofe for Norge. Den tiden sosialistene frakter en gros de skjegget, vil den bli betalt med Norske barns blod…Vente og se hvordan muslimene skal overta Norge!

  Men, ellers, FRP, AP SV , er alle råtten! Uten å vare religiøs, vil jeg velge Krf! Men jeg håper det Norske folket skal fine snart et parti som er kompromissløs med arabiske erobrings ideologien.

 25. En siste detail.

  Samer- 100 000
  Palestiner 3 000 000
  Kabyler 10 000 000

  Algerie: Alle folke grupper Kabyler, Chawis, Mozabiter, Touareg, Ichenouiene Araber .
  34 000 000
  Kabyler 10 000 000
  Chawis 6 000 000
  Mozabite 2 000 000
  Touareg 2 000 000
  Ichenouiene 1 000 000
  Divers berber i over hele landet 500 000
  Alle disse er berber!

  Araber 12 000 000

 26. Et lite spørsmål: Hvorfor er du (sannsynligvis) i Norge? Hvorfor er du ikke blant folket ditt?

 27. Jeg var Turist i medinaen Paris. I vinduet på en butikk som selger Koranen (bok og DVD) og Fransk tradisjonelle kostymer (slør, Burka presenterte på utstillingsdukker installert på fortauet) , så jeg et plakat med Norsk flagg og en arabisk annonse skrevet på det: «Gratis billett og kost og losji garantert»!
  En slik invitt hvem kan la være å flytte på seg?

 28. Så du er egentlig gjest hos en generøs vert?

  Hva sier din berbiske kultur om hvordan du da skal oppføre deg? Skjelle ut verten?

 29. I mangel av argumenter, avslører du deg slik jeg beskrev deg ovenfor:En liten Nazi! Jeg elsker å sette sosialo nazistene på deres rette plass. Med deg, var det en enkel ting. Det var nok med en liten finger skrap, kom det du vil skjule til å stinke miljøet.

  Min halv del er nok ikke enig at Norge tilhører nazistene slik som deg. Så. hvis jeg er vert, sikker ikke hos deg.

 30. Ja, ja.

  Bra du bare kaller meg en liten nazist. 😉

 31. Hvis du foretrekker å velge mellom fett, tynne, store og liten, ​væe så god- En ting er sikker. Du er en som hater jøder.For å l tilfredsstille din hat, er du klar til å ofre ditt folks barn til den meste blodtørstige ideologi-.

  En kort oppsummering er nødvendig.
  For å begynne med, du, sosialdemokratene, påberope FN-organisasjonen for å rettferdiggjøre din/ deres kriminelle handlinger. FN er jo en organisasjon av kriminelle stater!
  Dere lyver til det norske folk ved å hevde at dere arbeider for fred og solidaritet med menneskene i kampen mot undertrykkelse.. Dere er solidariske med de arabiske dollars milliarder mot de undertrykte folkene!

  Spørsmål.
  Tror du at araberne skal oljen hele tiden til disposisjon?
  Tror du at berberne ikke kommer til å huske hvem som væpnet og støttet arabiske kriminelle?
  Husker du hva jødene gjorde med mange Nazister?

 32. En FN medlem

 33. Nåja, du kan ikke norsk godt nok til å forstå hva vi sier.

  Men du skjønner kanskje at vi ler litt av deg?

  Vårt kjennskap, og vennskap, til jøder skriver seg nok lenger tilbake enn du har brukt bleier.

  Youtube som «bevis» – ærlig talt, så dum er du ikke vel? Eler har jeg tatt feil av deg? Er du ikke en smart «drittsekk» som bruker internett? Kanskje du bare er en dum, feig innvandrer som har flykta fra sitt eget folks vansker, og kaller alle som gir litt motstand «rasister», «nazister»?

  Fordi det skjuler den dårlige samvittigheten over å ha valgt den enkle veien, å rømme fra kampen for rettferdighet?

 34. 😉 😉

 35. FN’s sosialdemokrater..

 36. Menn som danser med menn – det må være homser?

  Hm, men nå har vi venner som er homser … noen av dem til og med sosialdemokrater.

 37. Jeg ser at du er forivret. Å flykte hele tiden fra temaet, glemte du til slutt hva den var. Vi snakker ikke om homser..

  Vi snakker om hvem er Norges alliert i den urolige verden samfunnet. Det Norske folke har blitt ført baklyset av sosialdemokratene.

  Kadhafi og Saudi Arabia er Norges nærmeste allierte …De folke gruppene som kjemper mot den arabiske kolonialisme vet at Norge er part i konflikten!

 38. Nei. Du juger så det renner av deg. Norges nærmeste allierte er ikke Saudi-Arabia. Ikke Khadafi. Det blir ikke sant om du gjentar og gjentar og gjentar det.

  Norges fremste allierte (litt etter hva vi mener med begrepet) er EU og USA.

  Det er mulig du mener at nordmenn er dumme.

  Det bekymrer oss lite. Du framstår som lite kunnskapsrik om norske forhold. Du har kanskje valgt deg feil informanter?

 39. Er ikke FN deres eneste argument ? Er ikke Saoudi arabia, kadafi, Omar Bango, Bouteflika, Assad..etc FN medlemmer? Er ikke NRK en arabisk propaganda maskin? Jeg spurte deg hvor mange ganger tørt Norge kritisere arabisk kolonialisme…ingen svar fra en såååå engasjert person..skam dere i arbeideparti!

 40. Endelig et saklig innlegg. Om enn det som de andre ikke har noe med selve bloggposten å gjøre. Vi hadde ment å stenge denne kommentar-tråden, men fant ikke ut hvordan. Og med dette er det jo bra.

  1. Ja, Norge legger stor vekt på FN. Men i praksis står nok medlemsskapet i NATO foran.

  2. Ja, en rekke udemokratiske stater er medlem i FN. Det er slik FN er tenkt, som et slags demokrati. I demokrati får også de «slemme» en stemme. Det er sånn det er.

  3. Nei, NRK er ikke en arabisk propagandamaskin. Som BBC er NRK en rimelig balansert radio/TV-stasjon. Den som kjenner norsk historie forstår hvorfor NRK i sin tid var sterkt ensidig for Israel, og seinere gir mer plass til palestinernes situasjon enn for eksempel reine propagandastasjoner som Fox news.

  4. Tja, hva med Vest-Sahara og Marokko? Og, som sagt tidligere, Norsk Folkehjelp (som er en del av den sosialdemokratiske arbeiderbevegelsen) i Sør-Sudan?

 41. Du kan invitere Yakuza, comoraen etc til din demokratisk araenaen, og tar kun deres synspunketr som den eneste og endelig sannheten.. At du tør å hevde at NRK er balansert er dråpen… Jeg gidder ikke snakke lenge med noen som er så lukket og uørlig..

 42. Jeg glemt den om veste sarah..er dere klar at de er igjen et amazigh terroterium som ble kalt republik arab? En kolonist til å invitere i din demokratisk arenaen.

 43. Fint. Da avslutter vi denne «diskusjonen.»


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: