Publisert av: raagraaum | 13 juni, 2011

NRK om lokalsykehus i Polen og Norge

NRK, som fortsatt av mange freppere kalles «ARK», hadde i dag et innslag i Dagsrevyen om nok en «skandale» forårsaket av nåværende regjering:

Et sykehus som ligger 80 kilometer fra Gdansk i Polen skal være støttet av den norske regjeringa, eller er det av Jens Stoltenberg privat?

Skandale, for i Norge legges jo lokalsykehus ned, eller?

Fakta var såvidt framme i innslaget, uten at programleder forsto hva han sa.

For: Ifølge samme innslag er Gdansk en by på Oslos størrelse.

La oss nå se, hvor mange sykehus er det innen 8 mil fra Oslo?

Bærum, Drammen, Hønefoss, Ahus (Lørenskog), Stensby (mellom Eidsvoll og Minnesund). Litt usikker på Østfold.

Og ja, minst tre psykiatriske sykehus, Dikemark, Blakstad og Lier.

Like utafor den «magiske» grensa på åtte mil, finner vi Kongsberg, diverse sykehus i Vestfold, og altså noen i Østfold. Med tanke på veistandarden, er det ikke så forferdelig langt fra Oslo til Hamar, Elverum, Gjøvik og Lillehammer, heller. (Samt nesten gangavstand mellom disse – fire!)

Det er alltid like patetisk å se aksjonen for lokalsykehus falle for idiotien, der tilsynelatende hjernedøde mennesker fra det virkelig utkantnorge lar seg bruke.

Det er all grunn til å stille spørsmål ved sykehusstrukturen i deler av Norge hvor det er virkelig lange avstander mellom storsykehus og lokale sykehusfunksjoner.

Det er også grunn til å stille spørsmål ved klynger av sykehus som i Mjøs-regionen, Vestfold og andre steder der begrepet «lokal» betyr noe helt annet enn i grisgrendte strøk i Norge.

Og vi bor altså inne i denne sentrale delen av Norge, der vi kan nå et utall sykehus kortere enn gjennomsnittstida fra Molde til Vestnes, for å ta et sted der sykehuset er synlig fra Vestnes.

Hvis de lærte seg geografi, ville aksjonen(e?) for lokalsykehus forstå at de ikke vil vinne så lenge sutrekopper i sentrale strøk bruker utkantenes virkelige problemer.

Forøvrig, det er ikke «Norge» som støtter sykehuset i Polen. Det er EFTA, Norges kontingent for å få lov til å være en del av et frihandelsområde.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: