Publisert av: raagraaum | 28 juli, 2011

Nok en som kanskje har forstått noe

Klassekampen melder at Ole-Jørgen Anfindsen finner det nødvendig å endre retorikken:

– Jeg er helt innforstått med at jeg og andre stemmer i den innvandringskritiske debatten må være villige til å gå i oss selv etter det som er skjedd. Vi må finne oss i at vi blir gått etter i sømmene, sier han.

Dette er nettopp noe av det vi har etterlyst hos ledelsen i Frp: Gå for en gangs skyld i dere selv og se hva noen av dere egentlig holder på med. Noen, som blogget om tidligere i dag her, begynner å forstå det. Så langt har partileder bare bidratt med sutring og floskler.

Men Anfindsen har en videre interessant kommentar:

– Hvordan forklarer du at du har vært så aggressiv?

– Det er flere elementer i det, men det har særlig med debattklimaet å gjøre. Jeg har noen ganger hatt en fortvilet følelse av å stå på sidelinja og rope, og ikke bli lyttet til.

– Men du har vært mye til stede i etablerte debattfora og i avisene?

– Jo, selv har jeg lyktes i å komme til orde også i avisene, men det er ikke få timers arbeid som ligger bak de innleggene jeg faktisk har fått på trykk, med mange avvisninger. Det oppleves som maktarroganse at meningseliten bare trumfer gjennom den politikken som er blitt ført, til tross for at det er kommet velbegrunnede motforestillinger.

Realitetsorientering: Det er mange, mange som opplever at gjennomarbeidet, grundig dokumentert stoff ikke blir tatt inn i aviser og andre gammeldagse media. Det er i alle fall ikke lettere for den som har «politisk korrekte» meninger å framføre. Media har sin egen logikk, som til tider kan være vanskelig å forstå.

Også for mennesker i «makteliten». Hva nå enn det er for noe. Norge er sannsynligvis et av noen få land som har den aller, aller minste «maktelite.»

Og at «makteliten trumfer gjennom … på tross av velbegrunnede motforestillinger.»

Velkommen inn i realiteten. Det er sånn det er. Det er demokrati. De av oss som ikke får det som vi vil må være villig til å innse at vi kanskje tar feil, samme hvor overbeviste vi er om at vi har rett.

Men som sagt: Bra av Anfindsen. En velkommen kontrast til Siv Jensen, Rustad i dokument.no, for ikke å snakke om Human Right Service sin Hege Storhaug.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: