Publisert av: raagraaum | 24 november, 2011

Marte Michelet blant ABBs tre på topp.

Akkurat i dag. To saker.

På TV:

FrPs løsmunnede namdaling Per Sandberg begår det som kan være en uheldig formulering – eller så har han utført en ordre om å si nettopp dette, for å lage en situasjon der FrP igjen kan forsøke å bli det egentlige offeret for ABBs mord. (De som har dårlig hukommelse: Sure Siv gjorde et mislykka forsøk like etter at det ble klart at ABB hadde en bakgrunn i FrPU.)

Måten han uttrykte seg på, der journalistene ikke har klipt første setning fra den andre, kan bety en av to ting: Den ene er at han hørte hvordan han uttrykte seg, at det ble veldig, veldig feil, og så forsøkte å si det motsatte i neste setning.

Eller, og egentlig like sannsynlig, han hadde jobben med å komme med en provokasjon, følte at det var jævelig ubehagelig, og kom med korreksjonen like etterpå.

På internett/VG (for vår del):

At Marte Michelet sto like etter Gro Harlem Brundtland og Jonas Gahr Støre på ABBs dødsliste.

Hva er forskjellen? Jo, at de to første er politikere, og det er ganske normalt at politiske motstandere kommer med negative beskrivelser.

Marte Michelet er journalist med bakgrunn fra Rød Ungdom og RadiOrakel. Og er datter av Jon Michelet. Eller, for å si det på en annen måte, hun er venstreside-intelektuell.

Enhver som har fulgt med i nettdebatter over noe tid vil huske at hun i tillegg har vært en slags yndlingshatobjekt for norsk høyreside, og da langt fra bare de mer ekstreme. Langt inn blant ellers anstendige (men konservative) høyrefolk, for ikke å snakke om FrP, har navnet hennes fungert som et slags skjellsord.

Men sånt har vi jo ikke lov til å si. Her kalles den enkle sannheten hersketeknikk: At ABBs hat har sin bakgrunn i en ganske så herskende forestilling om henne på «høyresida». Det plasserer grensa for de anstendige konservative ganske mye mer til «venstre».

Som så ofte er komikere bedre til å si det enn såkalt seriøse journalister, denne gang 5080.no:

Det er langt unna ytringsfrihet i Kina. F.eks. er det lov å anklage Fremskrittspartiet for å spre hatefulle ytringer. Det er det motsatte av mer åpenhet, sier leder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, til 5080.no.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: