Publisert av: raagraaum | 17 desember, 2011

Får ikke medisin

Diverse media, vi har det fra VG, melder at terroristen ABB ikke får antipsykotisk medisin.

Men ettersom legene på Ila ikke vurderer Breivik som akutt syk, blir han sittende i fengsel. Først hvis han skulle bli vesentlig sykere eller bli underlagt tvangsmedisinering, må Breivik legges inn på Dikemark psykiatriske sykehus eller en lignende institusjon, sier politiadvokaten.

En av bedreviterne, psykologiprofessor Sven Torgersen, er igjen utpå med spekulasjoner:

– Dette illustrerer det besynderlige i de sakkyndiges vurdering og konklusjon om at Breivik er paranoid schizofren. Det eneste gode i situasjonen, er at vi lever i et land der man ikke tvangsmedisinerer mennesker for å underbygge en diagnose, sier han til avisa.

Nå finnes det en atskillig enklere forklaring.

Hvis det er slik at ABB er psykotisk, og er av de 70% som reagerer på antipsykotisk medisin med å forstå hva han har gjort, er det alvorlig fare for at han tar sitt eget liv.

Selv om det for det enklere sinn kan virke merkelig at han ikke får medisin for sykdommen, er det nettopp uttrykk for human behandling at han så langt, og i den situasjonen han er, slipper.

Hvis han blir så syk at han trenger medisin før rettssaken er over, vil det naturlige være å flytte han til et psykiatrisk behandlingsinstitusjon med kompentanse på særlig farlige psykotiske mennesker.

Hvis han ikke blir det før etter rettskraftig dom, vil det fortsatt bli en vurderingssak om medisin er til det beste for ham. Det vil kreve et omfattende arbeid og kompetanse å lede ham gjennom en eventuell «oppvåkning» fra psykosen og holde ham i live.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: