Publisert av: raagraaum | 19 juni, 2012

Den enkle løsningen som tilfredsstiller alle – unntatt en.

Vi går mot slutten på rettssaka.

Og vi er åpenbart splittet i hva vi mener er rett.

Det er ingen tvil om hva journalismen ønsker, og dermed så veit vi også hva «folkemeninga» for øyeblikket mener: ABB er tilregnelig og skal dømmes til fengsel.

Problemet med dette er at det er nettopp det ABB, vår tids norske terrorist, ønsker. Han ønsker det, for da gjøres fabuleringene hans, vrangforestillingene hans, rasjonelle, om enn ekstreme. Det er akkurat hva han ønsker. Å bli anerkjent som ekstrem, men politisk.

Retten har to motstridende sett psykiatriske uttalelser. Den som bare følger journalismen vil tru at de første to rettspsykiaterne har uttalt seg på svakt grunnlag, mens de to siste har vært usedvanlig nøyaktige.

Men i dag kom det. Også de bygger mye av det de sier på premisset «Tempelridderne».

Første rettspsykiaterteam bygger (blant annet) på at dette er en vrangforestilling, at organisasjonen ikke finnes. Det vil si, ikke som ABB har opplevd det.

De andre har tenkt omvendt. Men innrømmer at hvis dette skulle være en vrangforestilling, så er han muligens å regne som psykotisk.

Det kan værer fristende, for den som er kritisk til journalismens, kommentariatets diktatur, å se hvordan de som observerte ABB over tid i fengslet har glidd inn i deler av hans forestillingsverden. En av de to i siste team trakk fram AKP (ML) som en slags parallell i deres voldsromantikk.

Det er bare det at dette ikke stemmer. Hvor mye vi enn måtte mene at det ML-erne holdt på med var idioisk og fordummende; forståelsen deres av behovet for «væpna revolusjon» var omvendt av ABBs forestillingsverden.

De mente at når folket, for Norges del i valg, var i ferd med å nærme seg gjennomføringen av det klasseløse samfunnet, så ville et mindretall av borgerskapet, av de som beherska media, gripe til våpen for å hindre folkets vilje.

Og, for den som måtte tvile, de drepte aldri noen.

Den som ikke forstår forskjellen på dette og ABBs vrangforestillinger har forlatt den rasjonelle verden, og gått inn i den som ABB fikk sine forestillinger fra.

Men til dommen. Det finnes en mulighet som vil tilfredsstille «alle» – unntatt ABB.

Retten kan finne at diagnosen til rettspsykiaterteam #1 er riktig, men at graden av kontroll ABB viser er påvist av team # 2. Dermed kan han finnes psykotisk, men ansvarlig for sine handlinger.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: