Publisert av: raagraaum | 25 august, 2012

Ikke etter eget bryst?

På det konservative nettstedet Minerva skriver Ola Innset på mange måter innsiktsrikt om ondskapens banalitet, i vårt tilfelle den nettopp dømte hjemlige kristenkonservative terrorist ABB. Artikkelen er så absolutt lesverdig. Men, som så mange konservative, har han vanskelig for å se hvor nær problemet ABB er. For les dette:

Forskjellen er at Breivik ikke ble bedt av samfunnet om å krige på vegne av det, men isteden gikk til krig på vegne av seg selv og et imaginert fellesskap fra internetts diskusjonsfora og ekkokamre. Herfra hentet Breivik legitimitet til sin grufulle ”aksjon”, og drepte på vegne av en politisk analyse som neppe kan kalles noe annet enn banal. Det er lett for forskere og eksperter å plukke fra hverandre Breiviks ideologi, men dessverre gjør ikke det den mindre farlig, snarere tvert i mot.

La oss snu litt på setningene for å vise sammenhengen bedre:

drepte på vegne av en politisk analyse som neppe kan kalles noe annet enn banal.

gikk til krig på vegne av seg selv og et imaginert fellesskap fra internetts diskusjonsfora og ekkokamre

I den nasjonale enigheten siden angrepet på statsapparatet og Arbeiderbevegelsen i Norge, er det en, for tida populært kalt «elefant i rommet» som bare noen av oss bloggere har våget å minne om:

Dette «imaginære fellesskapet» omfatta betydelige, ganske sentrale deler av et parti som kan komme i regjeringsposisjon etter neste valg. Tybring Gjedde som et eksempel, men langt fra den eneste.

Og, i dag perifere, men tidligere sentrale, Høgrefolk som Hallgrim Berg. Han nok mer isolert, men viktig nok, der han forskrekkes over at det finnes andre enn oss med solide aner fra dalen med penger.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: