Publisert av: raagraaum | 24 april, 2013

Morgenens mareritt

Vi snakker om et mareritt i ordets mest bokstavelige forstand, i søvne, sånn utpå morrassida.N hadde sovet rimelig godt, i et antall timer som er helt greit for alderen, selv om han ikke er blant de som sover middag.

Så er det altså på den tida da vekkeradioen er slått på, men n fortsatt ikke er kommet til bevissthet. Han befinner seg først i en bil, en av våre tidligere biler, behagelige, men vedlikeholdskrevende som de ble med alderen  med alderen.

Bilen trengte åpenbart reparasjon. N befant seg deretter i en småbuss, på vei til stedet der reparasjonen skal foregå, sammen med et utvalg andre mennesker som måtte ha samme ærend. N satt på andre seterad til høyre, og bussen var på samme tid en småbuss og utstyrt som en stor turbuss, med spesiell plass for guide med mikrofon foran.

Også til høyre, men slik er drømmenes logikk, at han var nesten ansikt til ansikt med guiden, tett på.

Guiden forklarte prinsippene som skulle bli brukt for reparasjon, og n kjenner med stigende panikk at dette er farlig. For om disse prinsippene brukes til reparasjon, og småbussen tilhører samme firma, tør han virkelig ikke sitte på.

I panikk krever han å få gå av. Ikke ved neste stopp, men nå. Her. Et eller annet sted på Store Ringvei mellom Storo og Ullevål. Med et hånlig smil stopper sjåføren bussen, og slipper n av, på det mest umulige stedet å bli sluppet av.

Panikken tar n, han kjenner strupen tetne, det begynner å gå opp for ham at dette er et mareritt, ikke bare marerittet å bli satt av like i den sterkt trafikkerte gata, men et morgensøvnmareritt.

Og han våkner. Radioen, P2, programmet Ekko, et alibi for å nedlegge Verd å vite som vel ble for seriøst, har sluppet til antivaksinefanatikeren Andreas Bjørndal.

Vi har hørt programet før, og reagert på journalismens idioti når en fullstendig kunnskapsløs alternativfyr settes opp mot to seriøse, men ikke alt for dyktige medisinsk utdanna spesialister på området vaksine.

For i journalismens verden er det noe som heter balanse, synspunkter, meninger – men ikke fakta, kunnskap.

Så grunnen for panikken i morgensøvnen var reell den. Antivaksinemafiaen er farlig den, og den norske ypperstepresten for sekta ville jeg ikke slippe til å reparere bilen min. Hvis han hadde samme forhold til bilreparasjon som til vaksine.

Jeg mener, hvorfor justere bremsene? Det kunne jo komme en situasjon der det var bedre at bremsene ikke virker, ikke sant??

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: