Om Raag Raaum

oyne1

Denne bloggen er en fortsettelse av:

http://raagraaum.blogg.no/
og:
http://raag_raaum.blogs.no/

Raag Raaum er et litterært fenomen, hankjønn, godt voksen, på venstresiden i politikken, elsker å gå på ski, sykle, svømme når det er varmt nok i vannet og vannet er salt.

Samt bøker.

Du kan kontakte meg direkte – her.

Han har en venn som bare kaller seg n de gangene han måtte slippe til. Mens Raag Raaum ikke er spesielt saklig når det trengs, uttaler n seg helst ikke om noe han ikke har greie på. Han er gjerne i stand til å se ting på en litt annen måte enn de fleste.

Blogginnleggene vil for det meste være korte, og det er en fordel om leseren er i stand til å følge med i til dels store tankesprang.

Bakgrunn – n:

Født mot slutten av 2. verdenskrig, med en far som hadde sekken pakka i tilfelle Rinnans folk skulle komme å ta ham i de siste ganske så meningsløse terrorhandlingene. Levde er par år på en (den gang) landbruksskole nær et av Norskekystens farligste havstrekninger.

Noen år ved breddene av Nordeuropas dypeste innsjø, før han havna på breibygdene nord for Oslo, også nå på en landbruksskole.

Preget av en far som langsomt døde av kreft i alle tenårene (godt og vel), og et par kloke lærere ved landbrukksskolen der han vokste opp, inkludert den læreren som var bibliotekar der, en av de minst likte lærerne på realskolen, som også var folkebibliotekar, opptil flere vettu lærere ved den mest nærliggende landsgymnaset, pluss (igjen) biblioteksjefen ved det som med en viss rett kan kalles Norges første folkebibliotek. (Det sto i alle fall i et glasskap der.)

Samfunnsvitenskapelig utdanna, opp til en doktorgrad som det aldri ble noe av.

(Det er nok for nå; det kan komme mer seinere?)

I denne diskusjonen hos Gunnar Tjomlids Unfiltered perception, fortelles det litt om bakgrunnen til at Raag Raaumn «ble til»:

PS: Heter du egentlig Raag Raaum, eller er du en av disse onde demonene som skaper ondskapsfulle terrorangrep ved å skrive anonymt?

Raag Raaum ble “skapt” i forbindelse med at n ble gjort oppmerksom på at – la oss si “visse kretser” – viste interesse for å finne ut n sin (og families) adresse etter en del anti-nazistiske, anti-rasistiske og anti-FRP-leserinnlegg i ei avis.

Etter hvert ble han også løsningen på at norske aviser har sensurert innlegg mot Frp når de har blitt for konkrete i påvisning av kontakter med rasister og uttalelser av den typen Erna Solberg nettopp påviste.

Om denne bloggen:

Det er høyt under taket, men ren mobbing og usaklige, sårende angrep på utenforstående er ikke i orden. Rasisme, etnisk diskriminering og en del andre lignende fenomener er spesielt uønsket, og vil bli behandlet etter det.

Ironi, derimot …

Og om meg kan man si hva man vil. I motsetning til n er jeg uten personnummer, og kan derfor ikke injurieres.

Vi går i dag litt lenger.

Altså, som den intelligente leser har forstått: Raag Raaum er en litterær fiksjon. Mens n er en person med både personnummer og medlemsselskap i Arbeiderpartiet og Buddhistforbundet. (Inntil videre er det ikke opplyst om hvilken undergruppering.)

RR og n er enig om mange ting, men ikke alt. RR er på kanten til å være SVer, med unntak av at han er for norsk medlemsskap i EU. n er mer forsiktig, sterkt preget av det Vinjeske tvisynet. n er også tilhenger av EU, etter å ha tenkt seg om, og vært mot i alt annet enn den siste folkeavstemninga. n er kanskje, for å forsøke å si det, mer i retning av en gammel AUFer, som aldri har vært medlem av AUF, og er tilhenger av EU-medlemsskap.

Forvirra? Ja, det er vi også.

Responses

  1. bra-jeg er født rett etter 2 vrdskr.også…lurer på hvilket syn du har på ulven,jerven,gaupa og bjørnen……og denne pokkers sauen som ingen vil bruke penger på til inngjerding,riktige hunder,gjetere men lar sauene beite i stua til de andre dyrene…ikke videre smart.Ser at sp landbruksministeren er i nærheten av å ville ta knekken totalt på de andre dyrene,og da tenker jeg….med hvilken rett,og hvor fattig skal vi gjøre oss,og de som kommer etter oss,,hepp,hepp


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: